Україні більше не потрібно обирати між Ізраїлем та арабським світом, — речник МЗС

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Україні більше не потрібно обирати між співпрацею із Ізраїлем та арабським світом.

Таку відповідь LB.ua дав речник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хаят.

Він вважає, що ця Угода, яка дозволила його державі налагодити дипломатичні та економічні відносини із низкою арабських країн, є чітким сигналом для України про те, що ситуація на Близькому Сході значно змінилася.

“Раніше чимало країн вважали, що їх співпраця з Ізраїлем може зашкодити торгівлі та кооперації з арабськими державами. Вони мали обирати. Авраамські угоди засвідчили, що більше цього не потрібно робити. Вони також показали, що, підтримуючи Ізраїль, ви отримаєте чимало нових союзників у близькосхідному регіоні… Реалії змінилися: тепер Україні не слід обирати між Ізраїлем та арабським світом. Ви можете обирати обидві опції”, – заявив Хаят.

За словами дипломата, Авраамські угоди дозволили іншим країнам – партнерам Ізраїлю розширити свій вплив на ринках арабських держав, що підписали цей документ. Зокрема, як повідомив речник ізраїльського МЗС, йдеться про азійські країни, зокрема Індію. Він наголошує: Україна також може економічно скористатися з цих домовленостей.

“Зона вільної торгівлі, яка була запущена між Ізраїлем та Україною, дає можливість українським компаніям тісніше співпрацювати із Ізраїлем, а також, що важливо, із арабськими країнами, які підписали Авраамські угоди. Це дозволить українським підприємцям досягти нових цілей з точки зору нових можливостей для кооперації та інвестицій”, – пояснив Хаят.

MIXADV

цікаве