У Росії вперше показали катафалк для Путіна (ФОТО)

У Росії катафалк Aurus Лафет, призначений для перших осіб держави, вперше використали за прямим призначенням

Володимир Путін

Машина брала участь у похоронах загиблого глави МНС РФ Євгена Зінічева, передає “ДС” із посиланням на ТАСС.

Про створення автомобілів-катафалків Aurus Лафет стало відомо ще навесні, але раніше машини не з’являлися на публіці. Перший привід використати їх за прямим призначенням трапився 10 вересня в Санкт-Петербурзі, де пройшли похорони міністра РФ у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Євгена Зінічева, який загинув 8 вересня в Красноярському краї.

Aurus Лафет призначений для траурних церемоній у похоронах держчиновників РФ вищої ланки — від глав міністерств до перших осіб держави. Катафалк побудовано на базі однієї з версій представницького седана Aurus Senat, що має довжину 6130 мм.

Як видно з фото з похорону, у Сенату повністю запозичена передня частина з радіаторними гратами і фарами, а також задній бампер і ліхтарі. При цьому сам кузов відповідно до призначення має настройку даху, а задні двері відсутні. Лафет сконструйований і побудований підрозділом ФГУП НАМИ.

Будь-яка інформація про технічну начинку катафалків відсутня. Але з великою часткою ймовірності можна стверджувати, що машина отримала гібридну силову установку від стандартного неброньованого седана Aurus Senat — 4,4-літровий бензиновий двигун V8 в парі з 9-ступінчастим “автоматом” Каті.

Також невідомо, скільки вже побудовано лафет, і який запланований обсяг випуску. У похоронах загиблого глави МНС РФ Євгена Зінічева брали участь два таких катафалки.

Відзначимо, що президент РФ Володимир Путін панічно боїться померти. Так, 6 лютого 2020 року в Кремлі журналістам, які прийшли на спільне розширене засідання президії Держради РФ і президентської Ради з питань науки і освіти, вимірювали температуру. Примітно, що тоді в Росії ще не було зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Був також випадок, коли Путін відмовився скуштувати коровай у Білорусі. Ймовірно, боявся, що його отруять.

Нагадаємо, однокурсник Путіна по інституту КДБ і колишній радянський розвідник Юрій Швець розповів, що президент РФ мріє померти своєю смертю, від старості, і дуже боїться бути вбитим.

Редактор: Віктор Костенко

MIXADV

цікаве