Головне при новій владі картуз встигнути повернути

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

  Є в Україні категорія людей яких в народі влучно назвали політичними заробітчанами. Це як у фільмі «Весілля в Малинівці» – при зміні влади повертати картуза та прислужувати новим хазяям долі…  Іноді за таке і пряника перепадає. Головне при новій владі картуз встигнути  повернути. І таких повертал-«профi», якими є  переважна більшість серед  діючих чиновників.

В  Кіровоградській області замість  колишніх двадцяти одного залишилось чотири райони.  Розмови йшли про зменшення кількості  чиновників та коштів на їх утримання. А чи так це насправді? Зарплати  у цієї братви зросли в кілька разів…

 В решті решт в області  вивільнилися майже дві сотні чиновників з апаратів райвиконкомів. Але останні спритно  десь знову прилаштувалися в апаратах новоутворених громад, пригрілися на нових збільшених окладах і сидять ніби у засідці.. Багато функцій відібраних у рад перебрали на себе сучасні РДА разом з коштами для вирішення різних нагальних питань, і що?

 Що ще помітно, наприклад, в задекларованій гласності Новоукраїнського  району: в протоколах немає суттєвої конкретики,  і все законспіровано в «засекречених від зайвого ока додатках». На 11 штатних одиниць передбачено більше 1330000 гривень на заплату. Чиновники ради не всі живуть в райцентрі. Так наприклад голова ради їздить на роботу з Малої Виски та, як і більшість з апарату ради має пенсійний вік.  У межах сайту ради інформується лише про  вісьмох осіб з одинадцяти передбачених шатним розкладом  та їх  середня заплата 122000 гривень на рік.. Хто ті три не вказані загадкові особи в штаті виконкому ради? Водій, прибиральниця чи ще хтось? А одна із сесій «підкинула додатково в бюджет заробітної плати  ще грошенят бідним пенсіонерам-апаратникам».

 Навіть голова районної  ради нового скликання, що їздить на роботу з іншого міста,  вже має пенсійний вік та «досвід тертого калача апаратника». Серед  попередніх посад якого навіть керівництво районом на чолі РДА. Часи Януковича в стаж теж зараховані, і ніякої там люстрації. Тепер знову «президентська партія»,  і як наслідок відповідна посада. Але в штаті виконкому в порівнянні з минулим скликанням відбулося глобальне скорочення – чомусь у нинішнього голови ради зникла посада заступника голови. Але той посадовець таки сплив на поверхню в штаті виконкому у ранзі «спеціаліста», не зважаючи на пенсійний вік. Чому б до гарної пенсії гарній  людині не додати в чергове ще гарний оклад апаратника райради.

 Цим уцілілим щасливчиком став Олег Михайлович Талашкевич. Мабуть довіру на колишню посаду заступника не здобув через членство у партії «Європейска солідарність», яку організував і очолює в районі. Рокіровку до «Слуг народу» чи не встиг зробити, чи вважав за «хибний крок» не зробив. Його політичний і організаторський талант яскраво прослідковується у створенні трьох різних партійних осередків в районі та низці інших різних громадських організацій.  Серед них є навіть «екологічні детективи». Чи не через це місто якось негарно виглядає в бурянах? Не пропадать зараз в такі важкі часи же талантові на пенсіїї… От і знову працевлаштували при новому скликанні ради. А «талант» тим часом, перебуваючи в лавах чиновників на своєму аккаунті у соцмережі «Фейсбук» 19 травня 20021 року сміливо вимагав від Президента України Володимира Зеленського звільнити державну дачу!  Дивним чином не робив такого на посаді заступника голови райради від президента Петра Порошенка…

 А ще Олег Михайлович – «великий мрійник». Його мрія – поїхати до Швейцарії, про що він пише у грудні того ж року. Але через дивну непослідовність не використовує шанс потрапити туди майже безкоштовно в лавах більше ніж сімнадцяти українських біженців під час  війни. В чому причина? Невже у  фінансовому  зиску?

 А ще не зрозуміло чому  у пенсійного апарату ради немає чіткого і гласного висвітлення їх практичної діяльності? Є на сайті «відкритості та гласності» багато порожніх розділів та документів практично двадцятирічної давнини, до яких не всі них причетні. Чи може причетні і тримають їх на сайті через ностальгію по минулим буремним часам. Інші апаратники з Новоукраїнської райради чомусь не мріють в соцмережах і не пишуть оповідань-спогадів.

 І на що держава витрачає «апаратні гроші»?  Не сидиться вдома на городах «цінним кадрам» з пенсіями в розмірах далеко більшим за мінімальні. І що нового в житті району створять з тим «пристарілим досвідом» пенсійний резерв в умовах безробіття серед більш молодих? Невже такі апарати  самоврядування в районах поборють безробіття на своїх територіях?  То ж головне, мабуть, завжди при новій владі картуз встигнути  повернути у потрібному напрямку… Все як у пісні радянських часів –« ми нє пашем, нє сєїм, ні строїм – ми гордімся обществєним строєм…»

Максим Буцалюкhttps://surmanova.wordpress.com/2022/05/13/%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%96%d0%b9-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d1%96-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d1%83%d0%b7-%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd/embed/#?secret=5Oq7BoZDuu#?secret=2UoGomRoqr

MIXADV

цікаве