З’явилися нові подробиці польоту літаків-розвідників США над сходом України

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Фото: U.S. Air Force photo/Greg L. Davis

27 грудня над сходом Україною вперше пролетів літак E-8C (JSTARS) Військово-Повітряних сил Сполучених Штатів (США). Він спільно з літаком розвідки RC-135v збирав інформацію про ситуацію на землі.

Про це заявив представник Європейського командування США підполковник Русс Вулфкіл, повідомляє CNN.

За його словами, Сполучені Штати регулярно використовують літаки в Чорноморському регіоні для підтримки різних розвідувальних цілей США і коаліції.

При цьому він додав, що американські літаки-розвідники здійснили політ з дозволу Уряду України, і хоча точний маршрут не був розкритий, вони трималися подалі від Донбасу.“Антонов” показав свій перший військово-транспортний літак, який має повністю цифрове управління

За словами підполковника, датчики літака E-8C можуть збирати розвіддані про військові пересування на землі, потенційно по обидва боки кордону, не входячи в спірні райони або повітряний простір Росії.

Бортова антена з кутом огляду 120 градусів може охоплювати майже 20 тисяч квадратних миль для моніторингу наземних переміщень і може також виявляти літаки.

Нагадаємо, що над Україною пролетіли два американські розвідники.

MIXADV

цікаве