Пандемія змусила покоління Z думати про власну фінансову безпеку – Bloomberg

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Дорослі представники так званого покоління Z, які виросли в Інтернеті та соціальних мережах, стали більше зосереджуватися на заощадженнях та отриманні фінансової грамотності на тлі пандемії коронавірусу.

Такий висновок зробило опитування, проведене Bank of America Corp., яке показало, що покоління Z почало активніше заощаджувати гроші минулого року, пише Bloomberg.

За минулий рік 70% представників покоління Z, яких ще називають «зумерами», додали чимало коштів до своїх заощаджень, тоді як 26% ​​зробили внесок у пенсійний рахунок і 26% інвестували в ринок.

Незважаючи на труднощі, викликані пандемією, більше двох третин опитаних у віці від 18 до 24 років залишаються оптимістами щодо свого фінансового майбутнього.

«Це покоління схильне до самомотивовації і приймає фінансову поведінку, яка налаштовує на позитивне майбутнє», – сказала керівник відділу громадського банкінгу та захисту клієнтів Bank of America Крістін Ченнелс.

«Зумери» також частіше говорять про фінансову грамотність та відкриті до нових знань у цій сфері.

Як показують результати опитування, чоловіки і жінки з покоління Z останнім часом частіше вдаються до фінансової освіти.

Водночас, третина опитаних оцінює свої фінансові знання як низькі, а 40% респондентів кажуть, що не знають, з чого почати вивчати фінанси, і їм ніколи не пропонували такий курс у школі.

Більшість опитаних заявили, що дізналися основну інформацію про фінансову сферу вдома або від близьких.

Покоління, народжене з 1997 по 2012 рік, було сформовано впливовими подіями, такими як пандемія коронавірусу, а також технологічними досягненнями, включаючи розширення впливу соціальних мереж, особливо таких як Instagram та Snapchat.

«Зумери» знають основні фінансові концепції, включаючи заощадження, «формування бюджету» та планування витрат.

Однак результати опитування показують, що вони мають обмежені знання про фінансову підготовку, таку як інвестування, заощадження для виходу на пенсію та купівля житла.

Жінки «покоління Z» вважають, що знають більше про кредитування, але також частіше, ніж чоловіки, називають борги перешкодою для фінансового успіху.

Протягом десятиліття після фінансової кризи проблемою світової економіки була відсутність витрат. Занепокоєні домогосподарства погасили свої борги, уряди запровадили політику жорсткої економії, а обережні компанії стримували інвестиції. Тепер рівень витрат зростає, оскільки уряди стимулюють економіку. Стрімкий попит настільки потужний, що пропозиція часто за ним не встигає.

MIXADV

цікаве