“Демократії кинули виклик”: генсек НАТО Столтенберг закликав збільшити витрати на оборону на тлі агресії РФ і зростання Китаю

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени Альянсу збільшувати витрати на оборону через агресивні дії Росії, тероризм і зростання Китаю

Про це йдеться у заяві Столтенберга, оприлюдненій на сайті НАТО.

“Наші збройні сили забезпечили, щоб ця криза охорони здоров’я не перетворилася на кризу безпеки, але COVID-19 не змусив інші проблеми зникнути. Нашій демократії, нашім цінностям і порядку, заснованому на правилах, кинутий виклик. Тож ми повинні залишатися готовими до вирішення будь-якого виклику, який може з’явитися у майбутньому”, – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО закликав інвестувати в сучасні можливості та підвищувати готовність збройних сил до вирішення глобальних викликів.

Також Столтенберг заявив, що сподівається на співпрацю з президентом США Джо Байденом, оскільки разом Європі та США безпечніше.

Крім того, Столтенберг висловив бажання, щоб НАТО тісно співпрацювало з демократіями в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Щодо Афганістану генсек НАТО назвав мирні переговори між урядом країни та рухом “Талібан” історичною можливістю та додав, що будь-яке коригування рівня військ НАТО в Афганістані має здійснюватися союзниками скоординовано.

  • Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім уважно вивчає зловмисні дії Росії – отруєння Навального, втручання у вибори у США у 2020 році, хакерські атаки росіян на програмне забезпечення SolarWind і рапорти про виплати Росією винагород за напади на американських військових у Афганістані.

MIXADV

цікаве