Декомунізацію чомусь розуміють не всі, є навіть такі кого вона дратує…

 

У Кропивницькому сквері Слави, що біля Критого ринку, невідомі розмалювали пам’ятник та зробили написи. Про це в мережі Фейсбук з гнівом повідомила одна панянка. А дарма вона так реагує… Ніби з неба впала,чи просто прикидається. Але «совкам» і прикидатися не треба, бо вони… «совки».

А між іншим на пам’ятнику, що зображує «вояків совка», і де раніше була навіть почесна варта, написані дати 1918-1921 та 1941-1945 роки з написом “Пам’яті героїв поклонись, вірності вітчизні поклянись”. Невідомі прекреслили фарбою зазначені роки та дописали “Вони вбивали українців”. І це чиста правда!

Варто звернути увагу, що означають дати – 1918-1921 роки – радянсько-украї́нська війна, або ж  просто більшовицько-українська війна. Саме в ці роки відбувався  військовий конфлікт між Радянською Росією та Українською Народною Республікою (УНР) за контроль над українськими землями. Війна велась між військами незалежної України зі столицею в Києві (УНР) і більшовицькою  — Українською Соціалістичною Радянською Республікою зі столицею в Харкові. Ця війна призвела до значних втрат у тогочасному українському суспільстві. Закінчилася вона тоді поразкою УНР, більшовицькою окупацією України і входженням УСРР до складу Радянської імперії в 1922 році.

Як наслідок, українців на 1917 рік було майже 81 мільйон осіб, йшли роки – російський червоний терор знищив  майже всю національно свідому державотворчу інтелегенцію, російська колективізація – знову закріпачила селян, леніно-сталінські голодомори 1922-1932-1946 роки, кінець 30-х років Сталіним знищено майже всіх вольнодумців, Друга світова війна, розв’язана Німечинною та Радянським Союзом в 1939-1945 роки забрала понад 40  мільйонів осіб, війна російського НКВД-КГБ із залишками УПА до середини 1960-х років. Станом на кінець Другої світової війни залишилось близько 40 мільонів українців. На момент незалежності 1991 році в Україні проживало 52 мільйони громадян, а  зараз 2017 рік в Україні мешкає 42 мільйони населення, і при тому якщо врахувати населення окупованих територій та всіх виїхавши заробітчан.

Нині, коли українські військові тримають фронт на Сході від російських окупантів та промосковських сепаратистів, у нашому місті продовжують стояти совкові ідоли загарбників України,  і виходить що як стадо овець ми повинні шанувати більшовицьку Росію. Отака вона насправді українська дійсність в Кропивницькому. То ж питання вандалізм чи декомунізація є актуальним, і тому необхідно розставляти саме українські акценти у цьому здавалося на перший погляд простому питанні.

Згідно Закону України про декомунізацію місцева влада повинна була демонтувати цей пам’ятник хоча б роком раніше, проте наша влада ніби чогось вичікує, і не дуже збирається викорінювати комунізм із нашого міського довкілля. Невже «сильним міського світу у віконці» Закони держави не писані? Та настане час за все відповісти…

Але  «совок» вважає себе непереможним. Сайт «Гречка» повідомив, що люди, які торгують на “блошиному ринку” навколо так званого пам’ятника  повідомили “Гречці” про інцидент та викликали поліцію. І “Гречці” , яка  «в авангарді подій»  повідомила  з прес-служби  ГУ НП у Кіровоградській області, наразі вирішується питання щодо внесення за цим фактом інформації до ЄРДР по ч.1 ст 296 ККУ “хуліганство”. А як же виконання Закону про декомунізацію? Невже  щоб виконати Закон України треба окрема команда? А до того лише кримінальні провадження… Невже сучасна Україна країна придурків та ідіотів, що носять мундири та сидять у владних кабінетах, а Закон та його виконання не для всіх?

А ще дивує цікава обставина, що ніхто не волає так гучно з приводу неодноразового відбиття рук та крадіжці відер у пам’ятника Наталці-полтавці  менше ніж  в ста метрах від відділку поліції. Де кримінальні провадження, де впіймані зловмисники? І це при тому, що поруч з пам’ятником красується табличка про приховану відеокамеру спостереження. От і виходить, що за одними вчинками мовчки спостерігають, а про інші галасують на весь «руській мір».

 

Анатолій Авдєєв

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply