Заяву Венеціанської комісії стосовно КСУ доведеться проігнорувати, — представник Зеленського

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Припинення повноважень суддів Конституційного Суду є єдиним можливим виходом з ситуації, що склалася. Ініціативу президента Володимира Зеленського потрібно підтримати, незважаючи на заяву Венеціанської комісії та Групи держав проти корупції

Про це заявив представник президента у КСУ Федір Веніславський в ефірі телеканалу “Україна 24”, передає “ДС”.

“Я вважаю, що КСУ своїм рішенням фактично перекреслив свою легітимність. Навряд чи цей склад КСУ може адекватно реагувати на оцінку тих законів, які йому ініційовані. Тому я вважаю, що законопроєкт абсолютно адекватний”, — підкреслив він.

За словами Веніславського, зараз шукати виключно легітимне і конституційне рішення, яке дозволить вийти з конституційної кризи, навряд чи вийде.

“Треба розуміти, що в даній ситуації суто правовий вихід складно знайти. Повинно бути політико-правове рішення. Саме таке рішення на засіданні РНБО запропонував президент, тобто законопроєкт, який внесений до ВР. А Рада повинна прийняти відповідне рішення”, — додав представник Зеленського.

Нагадаємо, Венеціанська комісія та Група держав проти корупції висловилися проти звільнення суддів КСУ, адже це буде порушенням Конституції України.

MIXADV

цікаве