ОПУ пропонує дипломату Лубківському стати речником делегації ТКГ

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Офіс президента та керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук пропонують посаду у контактній групі Маркіяну Лубківському

Про це повідомляє Бабель.

Журналісти заявляють, що за їхніми даними дипломат Маркіян Лубківський ставив умовою свого призначення у делегацію в ТКГ звільнення звідти Вітольда Фокіна.

Сам Лубківський заявив, що пропозиція бути представником України в ТКГ надійшла йому від голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука і від Офісу президента.

“Її аргументували моїм досвідом дипломатичної та безпекової роботи, зокрема в гарячих точках. Спочатку в Союзній республіці Югославія, потім у Хорватії. Хорватія володіє унікальним досвідом відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету. Це країна, яка зуміла не лише вийти з кривавої війни, виступити проти агресії, але й стати членом ЄС і НАТО. Щодо самої пропозиції, я її вивчаю та остаточно визначусь найближчим часом”, – прокоментував дипломат.

За його словами, призначення відбудеться, коли він дасть на це згоду.

“Я маю розуміти, що ті червоні лінії, які в мене є, ніхто не перетне. Ця посада відповідає моєму фаху, знанням, які я здобув у дипломатії та безпековому секторі, але мені потрібно ще кілька днів, щоб остаточно визначитися”, – наголосив Лубківський.

“Пропозиція стосується не окремо роботи у форматі спікера ТКГ, а взагалі моєї участі в роботі цього органу. Функціонал до кінця ми ще не обговорювали. Зараз потрібна людина, яка буде розповідати про роботу делегації українцям і міжнародним партнерам. Але я не виключаю, що цей функціонал може змінитися”, – пояснив деталі переговорів Лубківський.

MIXADV

цікаве