Лукашенко – Кремлю: Припиніть брехати, “вагнерівці” все розповіли, ми ж їх всіх відловимо

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що бойовики ПВК “Вагнера”, затримані в Білорусі, в усьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок.

Про це йдеться у посланні Лукашенка до народу Білорусі напередодні президентських виборів:

“Я з подивом спостерігаю якусь дискусію окремих наших особливо свядомих інтернет-каналів із приводу нещодавнього затримання 33 бойовиків у Білорусі. Яких лишень там нема висновків… Дійшли до того, що аж два президенти домовилися. Так ось: це дуже небезпечний і сильний сигнал.

І все це брехня про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію! Це все брехня! Ці люди – вони дали свідчення – були спрямовані спеціально до Білорусі. Команда була “чекати”. Квитки, куплені на Стамбул, – це легенда. Тому що на кордоні, виїжджаючи – а російський кордон закрито – їм треба було пред’явити і там, і тут, що вони летять у Стамбул.

Я поганий, можливо, географ, я не розумію: чого в Африку летіти через північний полюс? Адже запросто можна з Новоросійська, з Криму, врешті-решт – махнув і там, у Стамбулі. Чого через Білорусь? А ще модніше – до Лівії або ще кудись.

Не слухайте цієї брехні. Ця брехня нікому не потрібна.

Ми маємо свою країну, країна має закони. Кому як не нашим рідним братам-росіянам і керівництву не знати ці закони? ..

Ми по-людськи ставимося до цих хлопців – і ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все.

Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Ви ж уже зганьбилися: спочатку Стамбул, потім ні – не Стамбул, Венесуела, вчора вже подзвонили “ні, вже не Венесуела, самі поки не знаємо, куди (мали летіти бойовики)”. Ми знаємо.

Ми – рідні люди. Білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї – ми завжди жили тут в мирі. Не підкидайте тут ядерної зброї, не підривайте обстановку, бо буде палати так, що до Владивостока буде важко”.

Також Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому відомо про ще одну групу бойовиків приватної військової компанії з Росії, яка перебуває десь на півдні Білорусі: “Сьогодні надійшла інформація про ще однин загін, який перекинули на південь. Це ми повинні бігати і ловити їх по лісах? Ми ж їх всіх відловимо”.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве