Фестиваль “Кропивницький- 2017” стане місточком до брендування і впізнаваності обласного центру

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

У рамках свого візиту вони дали спільну прес-конференцію, що стосувалася питань проведення Національного  мистецького фестивалю “Кропивницький- 2017”.

Після презентації його в столиці, чіткі дати й конкретні заходи нарешті озвучено й на батьківщині нового фесту, якому, як вірять ініціатори, судилося стати одним зі знакових в Україні.

Нині, каже пан Горбунов, нарешті можна вільно видихнути: побоювання  скептиків, що на фестиваль мало хто зголоситься приїхати до Кропивницького, не справдилися.

Довелося навіть відкоригувати програму й додати ще один театральний день,  щоб усі колективи встигли виступити.  Та що там говорити, сам міністр культури Євген Нищук зіграє на сцені перед  кропивницьким і приїжджим глядачем.

Про заплановані на чотири фестивальні дні заходи, ми ще повідомимо. Вона буде неймовірно насиченою, різноплановою, цікавою, розрахованою на різні вікові категорії, на різні смакові уподобання.

20170819 125806

«У Кропивницькому планується величезна культурна подія року. Сюди приїдуть сотні акторів,  режисерів, поетів. Вони відкриватимуть ваше місто для себе й допомагатимуть це зробити іншим», – наголосив заступник міністра культури.

«Коли наше місто потрапило під закон про декомунізацію, на мапі України з’явилася  нова географічна назва «Кропивницький». Це відразу викликало чимало критики та протиріч. Я не розумів тоді й тепер не розумію, навіщо було декому підбурювати в такий спосіб суспільство, але чітко розумію, що треба робити для популяризації назви Кропивницький. Мої думки про те, як закохати людей  у назву рідного міста і як зробити цю назву упізнаваною в Україні, втілені і в ідеї проведення різнопланових мистецьких заходів. Одним із таких і стане фестиваль «Кропивницький-2017», – каже  Олександр Горбунов.

Він сподівається, що це додасть розуміння містянам, що їхнє місто назване гарно, влучно, актуально.

«Ми стоїмо на порозі нових змін у державі. І цю хвилю змін треба підхоплювати, сприяти їм і всіляко розвивати. Раніше наше місто не мало креативного напрямку, креативного обличчя. Перший національний  мистецький фестиваль “Кропивницький- 2017” стане тим місточком до брендування і впізнаваності обласного центру, якого всі ми сьогодні потребуємо. Це – унікальна можливість  отримати креатив, а відтак – і нове обличчя міста»,  – додав народний депутат.

До участі в заході будуть долучені кращі колективи (й не лише театральні) з усієї України.  Це неабияк додасть реклами для нової назви міста.

«Мені здається, що за межами Кропивницького ця назва вже прижилася і її вже полюбили значно більше, ніж у самому обласному центрі. Ситуацію  треба виправляти»,  – зауважив Горбунов.

Попереду, зізналися спікери, ще багато недовирішених питань, пов’язаних із фестом. Але головне – він стартує 29 серпня і фінішує 3 вересня нинішнього року  за будь-якої погоди і за будь-яких обставин.

Відвідати численні культурні заходи «Кропивницького-2017» кропивничани і гості міста зможуть цілком безплатно – просто за запрошеннями.

https://zpu.kr.ua/kultura/4514-festyval-kropyvnytskyi-2017-stane-mistochkom-do-brenduvannia-i-vpiznavanosti-oblasnoho-tsentru

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply