За тітушок з “Екопарку на Осокорках” взялася спецслужба

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

У голови ГО «Екопарк на Осокорках» Олександра Пилипенка – обшук.

Спецслужба вилучила у громадського активіста мобільні телефони та ноутбуки.

Про це повідомляє одна зі спільнот у Фейсбуці.

Пилипенко та члени його організації неодноразово було помічені у сутичках та заворушеннях навколо будівництва на Осокорках в Києві. Вони позиціонують себе як активісти, які виступають за створення на масиві “екопарку” і вважають будівництво «Патріотики на озерах», яке передбачає благоустрій території та створення зон відпочинку, незаконним. У вересні цього року, ГО «Екопарк на Осокорках» навіть презентували свою концепцію майбутнього «екопарку», щоправда, вона більш схожа на віртуальну: там нема жодних розрахунків, плану реалізації, не вказані джерела фінансування, нема підтримки інвесторів…. Розвиток екозони – лище на словах. Зате у проекті закладені генделики, платні розважальні центри та розливайки. Під виглядом організації ландшафтного парку відбувається банальне «віджимання» території для комерційних проектів.

 

На запитання журналістів щодо кошторису та фінансування парку, активісти з громадської організації так і не змогли надати чіткі пояснення. До речі, концепція й досі не пройшла всі необхідні інстанції і не затверджена в КМДА. Ось саме з таким “сирим” та недолугим проектом і виступають псевдо-захистники так званого «екопарку» і блокують будівництво нового житлового масиву.

До своїх протестів вони залучають радикально налаштованих молодиків, вдаються до провокацій, псують майно забудовника, розпалюють сутички з використанням фаєрів та димових шашок.

Через активність цієї громадської організації страждають звичайні мешканці Осокорків – вони постійно отримують шквал дезінформації та нервозність.

Нещодавно до пікетувальників долучились і депутати-невдахи, які на платформі «екопарку» розпочали свою передвиборчу кампанію. Врешті – решт на цей бедлам звернула увагу Служба Безпеки України.

Сподіваємось, що після втручання спецслужби з’ясується вся правда про «екопарк» і забудовники відновлять роботу по благоустрою території навколо осокорських озер. Жителі Осокорів вже давно мріють про спокій і безпеку у чистій та комфортній зеленій зоні навколо озер.

Р.Новіков

MIXADV

цікаве