Геращенко йде від Порошенка до Гриценка, – ЗМІ

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Геращенко йде від Порошенка до Гриценка, – ЗМІ
Геращенко йде від Порошенка до Гриценка, – ЗМІ

Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко збирається підтримати на найближчих виборах Анатолія Гриценка і стати частиною його нової команди.

Про це журналісту ІНФОРМАТОРа стало відомо з власних джерел у партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка.

Інсайдер запевняє, що прояви процесу зміни табора віце-спікером ми можемо побачити вже зараз.

Так, стара подруга Ірини Геращенко, екс-депутат, відома журналістка Ольга Герасим’юк нещодавно демостративно написала заяву про звільнення з посади члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через те, що, на її думку, процес прийняття рішень у колективному органі відбувається непрозоро і напряму диктується “згори”, що ставить під загрозу свободу слова в Україні.

Зв’язок звільнення Герасим’юк з Нацради і потенційного виходу Геращенко з лав БПП та президентського оточення стає зрозумілим, коли джерело у оточенні Гриценка заявляє, що саме віце-спікер особисто пролобіювала призначення своєї подруги на цю посаду.

Про дружні стосунки Ірини Геращенко та Ольги Герасим’юк було відомо ще з 2007 року коли і депутат, і журналістка стали народними обранцями від блоку “Наша Україна”. Тоді телеведуча була членом президії партії “Наша Україна”, віце-спікер – членом фракції у парламенті, а її потенційний союзник Анатолій Гриценко – міністром оборони за квотою лідера вищезгаданої партії Віктора Ющенка. Більш того сама Герасим’юк неодноразово називала чинного віце-спікера Ірину Геращенко своєю подругою.

Відповідно, якщо Геращенко особисто у Порошенка просила призначити свою подругу на достатньо впливову державну посаду, то і її звільнення не могло відбутися без відома заступника голови ВРУ, особливо з таким скандалом, який був влаштований Герасим’юк, оскільки це дискредитує віце-спікера в очах президента.

Саме тому, за словами інсайдера, дії Герасим’юк погоджені з її більш впливовою подругою.

“Геращенко вже давно вела перемовини про приєднання до нашої політичної сили (“Громадянської позиції” – ред.). Вона усвідомлює, що на даному етапі їй вигідно бути у партії президента, однак на наступних виборах вона найімовірніше стане членом нашої команди.

Герасим’юк тут грає нам на користь і є свого роду “знаком”, “кодовим словом”, що свідчить про готовність Геращенко діяти, оскільки вихід Ольги з Нацради погоджено і вигідний, по-перше нам, бо ми отримаємо у своїх рядах ще одного впливового “старого солдата” часів Ющенка з медійним ресурсом і старими зв’язками, чого нам зараз дуже не вистачає. По-друге, як колишній генеральний директор ТРК “Студія 1+1″ вона має зв’язок з людиною, яка є власником каналу і який зацікавлений у поглибленні конфронтації з Порошенком”.

MIXADV

цікаве