Польський аналітик прикував Україну до лікарняного ліжка

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Польський аналітик прикував Україну до лікарняного ліжкаЕксперт попередив українців про катастрофу, що насувається.

Через 20 років Україна може припинити своє існування як держава, а на її місці утвориться величезний безлюдний степ, який прибере до рук або Захід, або Росія, – повідомляють “Українські реалії” з посиланням на znaj.ua.

Таку думку висловив директор відділу стратегії Warsaw Enterprise Institute і радник компаній польського оборонпрому Анджей Талага, пише видання Rzeczpospolita.

“Варто мати це на увазі, вступаючи з Україною в суперечки, в тому числі й історичні. Ми не говоримо з рівним партнером, а з прикутим до ліжка хворим. За 20 років може виявитися, що більше нікому доводити нашу моральну правоту в питанні трагедії на Волині та Східній Галичині”, – зазначив аналітик.

За словами, ООН помістила Україну і Польщу до групи країн, яким найбільше загрожує депопуляція. Мовляв, через 30 років поляків залишиться всього 32 мільйони. І виною всьому низька народжуваність – на одну жінку припадає 1,3 дитини.

Втім, експерт упевнений: Польща зможе про себе подбати, тому що економіка країни стрімко розвивається і через кілька років цілком може наздогнати найбагатші країни світу. А ось Україні повезе куди менше.

“В обох країн схожий дуже низький рівень народжуваності. Проте між нашими країнами існує також багато відмінностей не на користь України. І наслідки депопуляції в країнах будуть абсолютно різними”, – підкреслив Талага.

Зокрема, від демографічної кризи Польщу врятують українці, які вже зараз масово виїжджають на заробітки за кордон. Зараз їх у країні – 1,2 мільйона, і за сприятливих умов вони можуть залишитися там назавжди.

На думку аналітика, безвіз, якому так радіють українці, насправді, може їх знищити. Чим більший відтік населення України в країни ЄС, тим більш імовірною стає депопуляція країни.

А бігти українцям є від чого – йдеться у статті. У 2016 році зростання ВВП склало всього 2%, у поточному – виросте ще на 2,2%. Країна рухається вперед, проте зі швидкістю равлика.

“Сьогодні ВВП України становить 83 мільярди доларів, а у 2013-му році він склав 180 мільярдів. З цих цифр можна зробити висновок, у що вилилася для українців військова агресія Росії. Дохід рядового українця впав нижче рівня жителів країн Північної Африки. Масштаб занепаду настільки великий, що вимагає радикального плану рішучої міжнародної підтримки. Але нічого такого все ж не відбувається”, – додав експерт.

До того ж Талага нагадав: останній перепис населення в Україні датується 2001 роком. Відтоді країна пережила анексію Криму й окупацію Донбасу, що значно знизило чисельність українців.

“300 років тому більшість територій нинішньої України простягалися безлюдними степами. Хто знає, чи не буде так знову. Не варто бити Україну, тому що вона й так ледве жива. Не сьогодні й не завтра, але, врешті-решт, вона може стати пустельною, зі зруйнованою економікою і без сил для виживання. Її захоплення або підпорядкування Москві боляче вдарить і по Польщі, оскільки зникне певний буфер між нами і Росією. Демографічні дані ООН – це лише перший сигнал тривоги”, – підсумував аналітик.

Як раніше повідомляв інформаційний портал “Знай.ua”, єврочиновник жорстко порівнявукраїнців і поляків.

Анастасия Кокошина

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply