Москву атакували дрони китайського виробництва, які прилетіли з Підмосков’я – InformNapalm

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Москву атакували дрони китайського виробництва, які прилетіли з Підмосков’я – InformNapalm

Розвідники міжнародної спільноти InformNapalm стверджують, що дрони, які вранці масовано атакували Москву, були китайськими та прилетіли зі східної частини Московської області.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням Телеграм-канал InformNapalm.

«Належність БПЛА, які зранку завітали у Москву, встановили. Вони – китайські й прилетіли зі східної частини Московської області», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у вівторок Слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві».Читайте також: Близько 25 безпілотників над Москвою та Підмосков’ям – слідком РФ шукає причетних

За даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників — більшу частину з них збила ППО в Підмосков’ї. Міноборони РФ заявило, що збито вісім дронів літакового типу. Скільки ще дронів було та що з ними сталося, у військовому відомстві РФ не уточнили.

У Москві після атаки дронів глушать сигнали супутникової навігації. На збої в роботі GPS скаржаться таксисти та водії. Для поліції оголошено план «Тайфун» — збирання особового складу, який залучається до ліквідації наслідків НС.Читайте також: В ОП припустили, чому Росія регулярно атакує ракетами та дронами українські міста

Також були повідомлення, що серед апаратів, що брали участь в атаці, були безпілотники нової моделі літакового типу, які використовують аеродинамічну схему «качка», оснащені бензиновим двигуном внутрішнього згоряння та несуть кумулятивні заряди КЗ-6. Дехто стверджував, нібито це модифікована версія українського дрона А-2 «Синиця».

Після початку Росією повномасштабної війни проти України на російських територіях, як прикордонних, так і більш далеких, відбуваються вибухи, пожежі, атаки БПЛА.

MIXADV

цікаве