Обшуки НАБУ в “Укрзалізниці” вже вийшли на рівень керівництва: детективи обшукують кабінет голови правління Лященка

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Лященко вважають наближеним до оточення Олега Татарова, заступника керівника ОП.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в службовому кабінеті голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євгена Лященка. Цю інформацію ZN.UA повідомило джерело в НАБУ.

За інформацією співрозмовника редакції, йдеться про зловживання, виявлені в закупівлях залізниці.

У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців “Укрзалізниці” за певні послуги.

22 травня, Національне антикорупційне бюро України провело слідчі дії в директора з економічної та інформаційної безпеки АТ”Укрзалізниця” Едуарда Кріцина. Цю інформацію ZN.UA раніше підтвердило джерело в НАБУ.

Посадовець контролює напрямок, який має стосунок до всіх тендерів акціонерного товариства – службу внутрішньої безпеки АТ.

За попереднім місцем служби в СБУ Едуард Кріцин був пов’язаний із Артемом Шилом, наближеним до заступника керівника ОП Олега Татарова, який “курує” правоохоронні органи. Зокрема, Шило був позаштатним радником офісу президента.

Свого часу Шила почали називати “смотрящим” за залізницею, зокрема, тому, що після звільнення з СБУ у 2021 році Кріцин став директором з економічної та інформаційної безпеки “Укрзалізниці”.

Минулого року на роботу в “Укрзалізницю” влаштували також Олександра Скуратова, який був водієм Шила.

У травні НАБУ і САП викрили схему отримання хабаря посадовцем “Укрзалізниці” за сприяння в укладенні договорів з “потрібними постачальниками” для потреб залізниці. За свої “послуги” він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн грн.

Нагадаємо, що не так давно в “Укрзалізниці” змінилося керівництво. Після звільнення Олександра Камишіна в лютому виконувати обов’язки глави почав Євген Лященко. За даними ZN.UA, НАБУ звернуло увагу на можливу корупцію в акціонерному товаристві після цього призначення.

Фото: © Медіа Група Україна

MIXADV

цікаве