Чому в Україні досі працюють проросійські псевдоЗМІ?

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Про те, наскільки шкідлива російська пропаганда, у 2023-му році не варто навіть писати. Втім, попри щоденні ракетні обстріли і десятки тисяч скоєних окупантами воєнних злочинів, проросійські медіа досі працюють в Україні. Ба більше, мають чималу аудиторію та вплив.

Хтось читає їх через власну прокремлівську позицію, хтось – бо пропагандисти цих видань так чи інакше є професіоналами, та швидко здобувають ексклюзивні фото чи відео, реагують на будь-які події та навіть беруть коментарі в українських посадовців високого рівня. У «Вєстєй.юа», «Клименко тайм» та інших підсанкційних московитських помийок, на жаль, досі залишається можливість виконувати свою роботу. При цьому полягає вона виключно в інформаційному розхитуванні ситуації у нашій державі.

При цьому багато хто з патріотично налаштованих людей дуже цікавиться, чому взагалі всі ці сайти з пулу колишніх регіоналів, причетних до корупційних злочинів та зазіхань на нашу територіальну цілісність, взагалі працюють? Відповідь на це питання дуже проста: після введення санкцій РНБО проти пропагандистських ресурсів, у Москві просто виділили грошей та відкрили інші ТОВ, на які зареєстрували нові-старі псевдоЗМІ.

А як тільки правоохоронці намагаються прикрити цю лавочку, всі ці «журналісти» та їх власники починають кричати про утиск свободи слова. Тільки от є суттєва різниця між різними точками зору та відвертим шкідництвом. Бо коли у чомусь, що називається ЗМІ, пишуть щось типу «Києву треба домовлятись про мир на умовах Путіна», то це виключно пропагандистський наратив, направлений на підривання інформаційної безпеки України.

Звісно, після початку повномасштабного вторгнення, коли просувати настільки ж нахабні та зовсім не прикриті прокремлівські новини стало просто неможливо, у багатьох антиукраїнських виданнях зробили вигляд, що буцімто змінили свою позицію. Втім, вірити крокодилячим сльозам тих, хто нібито перевзувся, просто неможливо, бо антизахідна риторика та маніпуляції зі сторінок тих самих клименківських «вєстєй» нікуди не поділися.

За ті самі гроші з москви, які напевно передають через якийсь офшор десь на Кіпрі, провідні журналісти «вєстєй-страни-клименка» продовжують розповідати про «махінації Сороса», «конфлікти між керівництвом України та армійськими генералами», «масштаби крадіжки гуманітарки чиновниками», а також відверто підбурюють заробітчан до бунту проти заборони на виїзд за кордон.

Псевдожурналісти наперебій розказують про ймовірні проблеми, які виникнуть у Європи через війну, натякають на те, що примирення з росією – то крок у майбутнє України, цитують чиновників країни-окупантки та навіть займалися висвітленням параду у столиці рашистських боліт. І цьому так чи інакше обов’язково треба покласти край, адже хоч у нас і існує загальнонародна ненависть до ворога, потужні (а вони такими є) медіаресурси можуть так чи інакше виростити нових проросійськи налаштованих людей.

То ж припиняти цю діяльність конче необхідно, а найуспішніше зробити це можна, напевно, просто притягнувши всі редакції помийок до кримінальної відповідальності. Або ж, якщо з тих чи інших причин зробити це буде неможливо, варто просто перекрити редакціям фінансування. Бо ідейність пропагандистів дуже швидко закінчиться, якщо колишній міністр доходів та зборів за часів Януковича раптом не зможе переказати їм зарплати через підставні офшорки.

Источник: https://informator.press/chomu-v-ukraini-dosi-pratsiuiut-prorosiyski-psevdozmi/

MIXADV

цікаве