Як відібрати Корецький монастир у Московської церкви: відповідь СБУ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Як відібрати Корецький монастир у Московської церкви: відповідь СБУСБУ знає, що на Рівненщині діє монастир,  який підпорядковується Москвіфото з відкритих джерел

Монастир підпорядковується напряму московському патріарху Кирилу та не є частиною УПЦ (МП)

Народна депутатка Соломія Бобровська звернулася до Служба безпеки України щодо Корецького монастиря на Рівненщині, який перебуває під прямим управлінням РПЦ в Москві. Про це нардепка написала у Fаcebook.

З відповіді випливає, що СБУ знає, що на Рівненщині діє монастир,  який підпорядковується Москві, однак нічого з ним зробити не може наразі.

«СБУ відписала, що взяла до уваги і будуть працювати. Але тон відповіді залишає не багато сподівань на активну роботу. Буду продовжувати слідкувати за ситуацією, питання релігійні залишатимуться пріоритетом», – написала Бобровська.

Як відібрати Корецький монастир у Московської церкви: відповідь СБУ фото 1

Нагадаємо, у листопаді Служба безпеки України проводила обшуки у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі, що на Рівненщині. У канонічному плані монастир підпорядковується напряму московському патріарху Кирилу та не є частиною УПЦ (МП).

MIXADV

цікаве