Фейк: Україна зберігає зброю та боєприпаси на атомних електростанціях

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Російські медіа поширюють повідомлення, що нібито російська розвідка отримала підтвердження того, що ЗСУ зберігають зброю та боєзапаси, отримані від Заходу, на атомних електростанціях. Зокрема, це нібито стосується РСЗВ HIMARS і артилерійських снарядів великого калібру. Мовляв, Росія не завдаватиме ударів по атомних об’єктах, а якщо озброєння здетонують, то можна буде звинуватити у цьому Москву. Це — неправда.

Як пишуть аналітики EU vs Disinfo, Росія не надала жодних доказів, що підтверджують такі повідомлення. На думку аналітиків, мета таких повідомлень — відвернути увагу від ситуації на ЗАЕС, яку захопили російські військові. 

Повідомлення російської пропаганди також спростували в МАГАТЕ. Голова агентства Рафаель Ґроссі повідомив, що МАГАТЕ встановило постійну присутність на всіх українських ядерних об’єктах. Також 24 січня експерти МАГАТЕ провели інспекцію на українських атомних електростанціях і не виявили жодного військового обладнання.

MIXADV

цікаве