Змалку пережив російську окупацію й влучання снарядів у хату. 1 січня народився Степан Бандера

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

Степан Бандера

У неділю, 1 січня 2022 року, виповнюється 114 років з дня народження одного з провідних українських політичних діячів ХХ століття, голови революційного крила Організації Українських Націоналістів Степана Бандери

Про це нагадує історичний часопис WAS.

У себе в ТГ-каналі видання розміщує “першу сторінку автобіографії, яку надрукував Степан Бандера”.

З цього документу можна дізнатися про дитинство політика у селі Старий Угринів, що на південь від Калуша. Зокрема, про те як він особисто відчув на собі російське вторгнення на Галичину.

Читайте також10 важливих фактів про Степана Бандеру

“Під час Першої світової війни я пережив дитиною-юнаком чотирикратне пересунення воєнних фронтів через рідне село в 1914-1915 і 1917 р., а в 1917 р. важкі двотижневі бої. Через Угринів проходив австрійсько-німецький фронт і наш дім був частинно знищений гарматними стрільнами (снарядами – ред.)”, – писав про себе Бандера.



Також він перераховує, хто з близьких та рідних, окрім батьків, справив визначальний вплив на формування його світогляду:

“Мої вуйки (дядьки – ред.):

Павло Глодзінський – один з основників “Маслосоюзу” і “Сільського господаря”,

Ярослав Весоловський – посол (депутат – ред.) до Віденського парламенту”.

MIXADV

цікаве