Новоукраїнка: Гастролі в край кавунів та волонтери під проект…

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

 Олександр Корінний особисто повіз гуманітарну допомогу у визволені райони Херсонщини. «Сміливий жест новоукраїнського Нарциса»… Це щоб було про що поговорити, показати світлини. Говорити про це буде не раз, а світлини в соціальну мережу  для «глибоку сліду у звітності», для газети і таке інше…

 А тим часом на притихшій у галасливій раніше  темі звітності видачі пакунків з допомогою переселенці   стикнулися з хамством. Якісь господарки видачі допомоги поводяться не привітно…  Жаліються переселенці  на якусь Котлову. Але цікаво, яким Божим духом вони, ота благодійна обслуга харчується, і що з того, що вони видають  є в них дома  в «закромах родини»? Центр «Зоріт», Червоний хрест, міжнародна допомога і ще що в ланцюжку для переселенців у Новоукраїнській ОТГ? Чи знає про це міський голова? Чи беруть його в долю? Чи просто хтось його хоче завести в неприємну ситуацію? Якщо  часто «гастролювати за межі громади», то хтось цим може користуватися…

 А далі продовження сліду волонтерського набору:

«Два дні, купа інформації і море емоцій.

Спершу 30 молодих прогресивних людей обговорювали власну роль у волонтерстві, досліджували різні напрямки та систематизовували власні знання про волонтерство.

Потім молодь занурилась у командотворення, розподіл ролей, вирішення конфліктів та різноманітні механізми створення продуктивної та ефективної роботи.

Навчання – один з наших ключових пріоритетів, тож саме з цього важливого етапу ми почали реалізацію проєкту Волонтер + та роботу з майбутніми волонтерами.

Порефлексувавши про знання та навички, які винесли з тренінгу, волонтери готуються до реалізації наступних ініціатив!

Нарешті, кожен учасник може відповісти на питання #поволонтеримо?

Проєкт втілюється у рамках програми «Підтримка молоді Кіровоградської області», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).»

 Розгадка в кінці повідомлення. Якби не підтримка, і фінансова організацій зазначених в кінці повідомлення, то у «славній і зразковій»  Новоукраїнській ОТГ, мабуть, ніхто і пальцем не ворухнув. Які там власні ініціативи? А чи буде толк від «навчених і завзятих» молодих волонтерів? Владі  – так, бо це чергова галочка у звітах та привід для PR-галасу у ЗМІ. Все робиться ради цієї «райдужної хвилі» та кількох рядків у газеті. Під кінець року міський голова Корінний змінив особисте оголошення повітряної тривоги на «організацію нової хвилі волонтерства» та поїздки з мішками подарунків у визволений ЗСУ  край кавунів.

 Максим Буцалюк

MIXADV

цікаве