“Яка країна, такі і символи”: у мережі висміяли черговий російський “шедевр”. ФОТО

Російський “умілець” з Якутії Михайло Боппосов потішив мережу новим “витвором мистецтва” до новорічних свят.

Він виліпив з коров’ячого посліду символ прийдешнього 2023 року – гігантського зайця, пишуть Економічні новини з посиланням на Оbozrevatel.

Черговий, вже 12 символ року з гною якут ліпив за допомогою братів, цього разу моторошний “шедевр” ще й рухається: він “вміє” бити в барабан. Про це пишуть місцеві якутські ЗМІ, а в мережі жартують з приводу символа, який якнайкраще пасує Росії.

Як пише одне з місцевих якутських видань, на Якутії 28 грудня – справжнє “мистецьке” свято: місцева знаменитість, житель села Уолба Таттинського району Михайло Боппосов, який прославився своїми скульптурами з гною, представив символ 2023 року.

Пропагандисти з гордістю констатують: це вже 12-ий “шедевр” якута, який у якості робочого матеріалу використовує коров’ячий послід.

“Робота над скульптурою почалася наприкінці листопада. Робив її разом із братами Іваном та Інокентієм. Це 12-й символ року, який я виготовив із гною. Так що в колекції тепер усі тварини зі східного календаря”, – цитують “митця” місцеві ЗМІ.

Водночас, зізнається, “народний скульптор”, цього року працювалося йому складніше, ніж зазвичай – через дефіцит гною. Вирішити цю проблему йому допомогли ті самі брати, заявив Боппосов, не вдаючись у деталі допомоги

“Гній нині у мене в дефіциті, бо власне господарство перестав вести за станом здоров’я. Та й нині грудень видався теплим. А щоб скульптура добре скріпилася, потрібні добрі морози. Але мені дуже допомогли мої брати Іван та Інокентій”, – сказав “народний скульптор”.

Особливо приємно і самому “художнику”, і всьому населенню села, що завершити “шедевр” він встиг якраз до новорічного свята у місцевій школі. Вочевидь, якутські школярі дуже чекали саме такого подарунка до свят.

“До встановленої дати – до 28 грудня – ми встигли. Сьогодні у нас у селі шкільна ялинка якраз”, – похвалився Михайло Боппосов.

Навіть центральні пропагандистські ЗМІ РФ приділили увагу важливій події – і показали транспортування безцінного експонату: його перевозили двома тракторами.

Також у Росії тішаться, що нова “скульптура” – вже не статична.

“Народним умільцям вдалося механізувати статую – двометровий заєць може стукати лапками по барабану”, – написали місцеві журналісти.

Втім, захват якутських журналістів у Росії розділили не всі.

Так, публіцист Сергій Васін визнав: матеріал, з якого “творить” Боппосов – якнайкраще пасує сьогоднішній Росії.

“Михайло Боппосов із села Волба Таттинського району Якутії знову виліпив скульптуру з гною. Цього разу це символ 2023 року. Розумію звичайно, що яка країна, такий і матеріал, але може все-таки знайдеться хтось, хто зможе дати йому замість л*йна щось інше”, – написав Васін.

Користувачів мережі неабияк розвеселив новий витвір якутського “скульптора”.

“Дайте вже “художнику” нормальний матеріал. Інакше це ніколи не скінчиться”, – пише одна з користувачок Twitter, вочевидь, звернувши увагу на те, що попри повну “колекцію” з 12 “скульптур” Боппосов ані словом не прохопився про те, що планує закінчувати свою “мистецьку діяльність”.

“Новорічний кроль із гною, стильно, модно, молодіжно”, – іронізує ще один користувач мережі.

“Ну чо, ховайтеся нарциси, п…а вам! Сколковські вчені спільно з якутським скульптором, розробили бойового робота монстра “аналоговнєт” із з гною. Ось хто не боїться хімарсів та джавелінів! Його г*вноброня здатна витримувати пряме влучання будь-якого натовського снаряда!”– потішаються люди.

“Яка країна такий і заєць У Якутії святкового зайця зліпили з гною. Місцева влада пишається символом 2023 року”, “Пекельний заєць як символ кінця рф. Заєць з гною”, “Заєць, але не шоколадний. Якутські умільці спорудили символ 2023-го з гною. Це не разова робота: скульптор вже традиційно 10 років творить скульптури з г*вна: “Це витвори мистецтва”, – кажуть люди. Так, чого-чого, а г*вна у них навалом – і в душах, і у мізках, і у житті”, – жартують користувачі.

“Відомий якутський майстер-скульптор з ліплення з г*вна спільно з колегами зі Сколково створили бойового зайця-робота з гною. , “Російське мистецтво бере нові висоти! Заздри, Європа та Америка! Вшановуємо новорічні традиції. У Якутії Михайло Боппосов створив із гною скульптуру Чорного Водяного Кролика, символ 2023”, “Цього разу традиційна фігура з гною не така масштабна, але вираз обличчя зайця багато говорить про те, як скульптор пережив цей рік”, “Скульптор з Якутії Михайло Боппосов зліпив з гною кролика — символ 2023 року. Схоже, 2023 теж не задасться”, – жартують люди.

MIXADV

цікаве