Опитали і дещо зрозуміли… Проімперський герб Кропивницького треба міняти

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

 Свою думку про опитування стосовно зміни символіки міста висловив заслужений журналіст України Броніслав Куманський:

«Відповіді містян на питання «Чи підтримуєте ви зміну символіки міста – герба і прапора?» могли б ошелешити – 53,3 відсотка «за» і 46,7 «проти», якби не кількість тих, хто взяв участь в опитуванні – аж 241 людина. І коли б не знати результатів іншого опитування – всеукраїнського. Яке показало, що 81 відсоток українців негативно ставляться до мешканців Росії, практично половина категорично проти відновлення дружніх стосунків з ними після закінчення війни. Тут ще справа в іншому – в методології. Опитування слід було проводити не пасивно, переклавши участь у ньому на самих жителів міста, а активно – через телефон. Що й варто врахувати в майбутньому.»

 А ще про опитування не всі знали, а також багато байдужих та інші чинники.

Тонке фахове питання, але думка громади теж важлива. Прикро, що дехто хто нібито долучився до геральдики, дивлячись на герб спотворений ідеєю «руського міра» коротко резюмує не фаховим виразом  – «мені подобається».

 Але ж нинішній герб міста мав на меті імпламентували в нашу дійсність те, що є елементом  відродження  на наших теренах Новоросії та закріплення ворожого російського імперського мислення. Він став одним із інструментів тихого і непомітного навернення містян до «російських скрепів».

 В підсумку, хоча на перший погляд і непереконлива більшість небайдужих мешканців Кропивницького висловилася проти існування нинішнього герба міста з законспірованим імперським блиском та натяками про присутність «русского міра» . А далі з тим гербом, мабуть, щось буде, бо не можна в такий час зберігати символи руського міра в якості української символіки. Ми вже давно не російська колонія, і це треба чітко зрозуміти. Годі  колаборантських штучок!

Олександр Сікорський

MIXADV

цікаве