У “Турецького потоку” відкликали ліцензію на прокачування газу, — ЗМІ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Голландська компанія South Stream Transport B.V., яка є оператором газопроводу “Турецький потік” та донькою російського “Газпрому”, отримала повідомлення про позбавлення ліцензії від влади Нідерландів. З 17 вересня газопровід не повинен працювати.

Про це пише “Радіо Свобода” з посиланням на текст повідомлення, а також на співрозмовників, знайомих із ситуацією.

Так, 17 серпня Центральне управління імпорту та експорту Нідерландів (CDIU) повідомило South Stream Transport B.V. про дострокове відкликання ліцензії.

Через санкції Європейського союзу, які були запроваджені за вторгнення в Україну, Росія більше не може отримувати обладнання та комплектуючі для підтримки роботи “Турецького потоку”.

CDIU повідомило, що дострокове відкликання ліцензії South Stream Transport B.V. відбудеться 17 вересня.

Це означає, що газопровід “Північний потік” вже більше ніж тиждень не може здійснювати комерційне транспортування природного газу.

Компанії дозволено здійснювати транспортування лише технічного газу, прокачування якого дозволяє зберігати працездатність “Турецького потоку”.

Співрозмовник видання розповів, що South Stream Transport BV. подала заявку на одержання нової ліцензії. Будь-яких гарантій її відновлення немає.

Крім того, виявляється, South Stream Transport B.V. досі не повідомила Туреччину про те, що працює без ліцензії.

“Турецький потік” — газопровід, який веде з Краснодарського краю РФ по дну Чорного моря веде до європейської частини Туреччини.

Газопровід складається з двох ниток загальною потужністю 31,5 млрд кубометрів газу в рік. Одна нитка призначена для постачання газу до Туреччини, інша — в країни Південної та Південно-Східної Європи.

Як писали Українські Новини, у вівторок, 27 вересня, компанія Nord Stream AG повідомила про одночасний витік газу з газопроводів “Північний потік” та “Північний потік-2”.

MIXADV

цікаве