Юрій Луканов: Про військових і політиків

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Не хотів би розганяти зраду, але є деякі речі, котрі насторожують. У інтерв’ю для Дмитра Тузова на НВ генерал Кривонос сказав, що ОПУ зв’язує головнокомандувачу Залужному руки, не дозволяючи знімати командирів, які провалили ті чи інші операції, бо вони, хоч не професіонали, але віддані. Тут нічого нового, адже з ця філософія була присутня з самого початку – згадайте лише Баканова на посаді голови СБУ, який до спецслужб ні мав жодної причетності. Але коли це стосується армії під час війни , то картинка досить сумна.

Друге. Якісь дивні тези в інтерв’ю для УП міністра оборони Резникова, де він розповідає, що цивільна влада не мала відношення до розмінування півдня. Це, мовляв, суто військове рішення. А мені пригадується стаття голови ОПУ Єрмака в тій же УП  у грудні 2020 року, де він написав  про 20 домовлених у Парижі ділянок для розмінування. Він же цивільний у владі.  Але хвалиться розмінуваннями – якось це суперечить тезам Резникова. Чи не є це спробою перекладення відповідальності на Залужного?

Зеленський якийсь час тому вже взував Залужного публічно за те, що той озвучив вимоги закону про пересування цивільних,  які підлягають призову.Ймовірно, закон не дуже вдалий. Але на що має спиратися головнокомандувач? Скажемо так – це питання дискусійне. Аде для чого треба було взувати головнокомандувача публічно? Такі питання мають вирішуватися в кулуарах. Без приниження командира ЗСУ під час бойових  дій.

Коротше, у мене ці окремі факти викликають підозри, що Залужний із своєю популярністю залишається кісткою в горлі деяких високопосадовців. І його можуть прагнути послати кудись послом:)))) останнє жарт, якщо що. А на його місце призначити кого-небудь, наприклад, того ж командувача сухопутними військами Сирського. Це було б дужке прикро , особливо на тлі очевидних успіхів нашої армії, яка, зокрема, завдяки американській зброї почала переламувати ситуацію у цій клятій війні.

Згадаймо  перші призначення на посади, які мають відношення до оборони. Міністр оборони Таран і начальник генштабу Хомчак тупо гризлися між собою. Мені страшно подумати, що було б, якби вони до 24.02. залишалися у своїх кріслах.

PS. Мені ще про Верещук нагадали, яка публічно торік казала, що незабаром автобуси підуть через КПП на адмінмежі з Кримом. Автобуси таки пішли по мостах, які мали б бути заміновані. А потім по цих мостах пройшло військо головорізів. Вона теж цивільна особа, правда, прямо про розмінування не говорила, але ця тема має причетність до руху через КПП.

MIXADV

цікаве