Влада рф вимагає від «Сохнуту» припинити діяльність у росії — The Jerusalem Post

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Російська влада вимагає від «Сохнута» (Єврейського агентства) припинити діяльність у росії.

Як пише The Jerusalem Post з посиланням на джерела, такого листа сіоністська організація отримала на початку цього тижня.

У «Сохнуті» підтвердили отримання листа, але не стали коментувати відповідь, яка зараз перебуває на розгляді в офісі організації в Єрусалимі. Відповідь буде погоджено з Міністерством закордонних справ та канцелярією прем’єр-міністра.

«У рамках роботи делегації Єврейського агентства в росії від нас час від часу потрібно вносити певні корективи, як того вимагає влада… Контакти з владою відбуваються постійно, з метою продовження нашої діяльності відповідно до правил, встановлених компетентними органами. Навіть сьогодні такий діалог має місце», — наводить видання коментар «Сохнута».

Цей наказ може підірвати процес алії російських євреїв до Ізраїлю, зазначає видання, а також поставити під загрозу проекти єврейських громад у росії.

На фото: владімір путін під час візиту в Ізраїль навіть одягнув на голову кіпу, але антисемітизм – друга натура співробітника КГБ СССР

Рішення про заборону діяльності «Сохнута» було ухвалено на тлі зростаючої напруженості між Ізраїлем та росією через позицію Єрусалиму щодо війни в Україні та його політики підтримки Києва.

4 липня мзс росії назвало неприйнятними удари по Сирії, в яких звинувачують Ізраїль, і зажадало їх беззастережного припинення.

MIXADV

цікаве