Поки ще живий покидьок Новинський показав собору УПЦ МП, хто насправді контролює цю підконтрольну ФСБ секту

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Митрополит УПЦ МП Онуфрій планував закріпити у рішенні собору слова про «недовіру» до патріарха Російської православної церкви Кіріла, але це викликало серйозний супротив із боку диякона-депутата «ОПЗЖ» Вадима Новинського.

Про це пише Катерина Щоткіна у своїй статті для ZN.UA «Харківський синод. УПЦ МП (о)».

На Архієрейському соборі, який передує Помісному, митрополиту Онуфрію вдалося здобути тактичну перемогу та «продавити» через свій єпископат формулювання про недовіру патріархові Кирилу.«Не «єресь», звісно, але «недовіра» — теж чимало і могла б стати основою для проголошення автокефалії. Однак у загальному залі розстановка сил виявилося вже трохи іншою. Пропозиція про «недовіру» й автокефалію, що випливає з неї, викликала скандал, у якому головна партія належала головному спонсорові УПЦ МП проросійському олігарху Вадиму Новинському», – зазначає авторка.

За інформацією джерел, під час собору Новинський навіть дозволив собі підвищити голос на очільника своєї церкви. Щоправда за зухвальство диякона, який чомусь сидів у першому ряду на рівні з митрополитами церкви (НА ФОТО у чорному капелюсі), не покарали, а навпаки — формулювання про «недовіру» пом’якшили до «незгоди».

«Що ж, хто платить — той і формулювання замовляє. Роль утриманки російських олігархів, очевидно, УПЦ МП досі дорожча, ніж кров власних парафіян. Тому що «незгода» — не те слово, якого заслуговують убивства, зґвалтування, мародерство та інші беззаконня. Без цього єдиного правильного слова решта рішень Собору постають у досить дивному, спотвореному, а іноді навіть відверто поганому світлі», – зауважує Щоткіна.

Нагадаємо, 27 травня Собор УПЦ МП заявив про ухвалу рішення про повну незалежність, а також про незгоду з позицією патріарха Московського Кирила щодо війни в Україні.

MIXADV

цікаве