УПЦ МП мала бути заборонена у перші дні війни, – митрополит ПЦУ Олександр

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Фото: митрополит Олександр (Драбинко)

Єрарх Православної Церкви України митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) впевнений, що УПЦ МП мали б заборонити з перших днів війни. Він порівняв заборону УПЦ МП із забороною комуністичної партії.

«Як ідеологічна структура (УПЦ МП, – ред.) мав бути заборонений у перші дні війни. Але віряни, які зараховують себе до Української церкви, але є парафіянами церкви Московського патріархату, можливо, чітко цього не усвідомлюють. Тож вони не завдають шкоди Україні. Не мають стосунку до ідеологічної діяльності Московського патріархату. А вона така ж, як у Компартії», – сказав митрополит Олександр, передає пресслужба єпархії.

Митрополит Переяславський і Вишневський вважає, що заборону діяльності Московського патріархату на території України треба було зробити 30 років тому.

«В Українській державі – Українська церква. На жаль, до 2015-го Україна жила з Комуністичною партією і до сьогодні живе з Московським патріархатом. Це аналогічні речі. Заборона Компартії та її атрибутики – те саме, що ми сьогодні мали б зробити з Московським патріархатом. Йдеться не про заборону людям вірити в Бога, що її закидають. Ідеологія і віра – різні речі», – зауважив митрополит ПЦУ.

Раніше митрополит Олександр запевнив, що Новинський разом з Антонієм (Паканичем) керують РПЦвУ. Також він привітав з Великоднем добровольче формування Феодосіївської громади.

Варто зазначити, що закон про заборону УПЦ МП підтримує абсолютна більшість українців. Також УПЦ МП погрожує владі створити «релігійний фронт»  у разі прийняття закону про заборону Моспатріархату. 

MIXADV

цікаве