У Кропивницькому рівень сплати за комуналку впав до критичної межі. А хіба могло бути інакше?

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Рівень сплати за спожиті комунальні послуги у Кропивницькому впав до критичної межі. А хіба могло бути інакше?

З проханням за першої можливості негайно сплатити за комуналку до жителів міста звернувся заступник міського голови Олександр Вергун: «Шановні кропивничани, звертаюся до вас із проханням сплатити за спожиті комунальні послуги. Не дивлячись на те, що сирени тривоги лунають щодня вдень і вночі, наші комунальні підприємства, двірники, аварійно-диспетчерська служба працюють у звичному режимі. Людям потрібно виплачувати заробітну плату. Дякуючи Богу, у Кропивницькому ситуація поки спокійна, тому сплатіть за комунальні послуги, щоб місто могло і далі нормально функціонувати і забезпечувати тепло-, водо-, газо- й електропостачання у ваші домівки».

За словами посадовця, станом на 14 березня рівень сплати населенням за комунальні послуги складає не більше 13%. Проплати просідають буквально за всіма видами комунальних послуг, особливо ж за управління житловими будинками ЖЕО, ЖЕКам. Це кошти, з яких оплачується обслуговування ліфтів, виплачується зарплата працівникам ліфтового господарства. Критична ситуація й у підприємства «Екостайл», яке вивозить сміття. На сьогоднішній день у Кропивницькому немає накопичень сміття, але якщо населення не сплачуватиме за послуги, то контейнерні майданчики незабаром можуть потонути у горах непотребу.

А хіба могло бути інакше? Ніхто в коридорах влади чомусь не бере до уваги два роки пандемії та постійне зростання тарифів та цін на продукти харчування. Темпи цього зростання в кілька разів іноді перевищують темпи зростання заробітної плати та особливо розміри пенсій, а часом і можливістю отримати субсидії. Цих проблем агітатори за справну оплату комуналки не помічають.  Дуже впливовим фактором є ще те, що в області мало не з найнищим рівнем заробітних  плат найвищі в державі комунальні тарифи. За півроку два рази дорожчав проїзд у міському транспорті, а на харчовому ринку одні тільки овочі зросли ціні у 3-4 рази, практично забрали пільговий проїзд у пенсіонерів за віком у  будні дні.

Нині в місті зупинилася більшість підприємств та завмер малий  і середній бізнес, а на обіцяні державою 6500 гривень в області розраховувати не варто, бо її немає в переліку Кабміна регіонів, де це буде виплачуватися. То  до чого тут агітація? Влада додавлює пресічних мешканців міста, і при цьому починає волати про порятунок.

А ще у декого зривається язика похідна фраза – “сплачуючи комуналку ти допомогаєш армії та наближаєш перемогу”. Після ціє фрази порівняйте заробітні плати чиновників та рівень життя пенсіонерів, які отримують по 2000- 2500 гривень  на місяць.  Окремо слід згадати, що не всі мають субсидію. І особливий момент заробітки важко працюючих керівників комунальних підприємств міста на рівні від 15 000 до 200 000 гривень на місяць. І як таку картину можна повязати з допомогою фронту? Де у Сірка очі?

MIXADV

цікаве