Продовжуються спроби нелегального перетину польсько-білоруського кордону

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

TOPSHOT - A group of migrants moves along the Belarusian-Polish border towards a camp to join those gathered at the spot and aiming to enter EU member Poland, in the Grodno region on November 12, 2021. - Hundreds of desperate migrants are trapped in freezing temperatures on the border and the presence of troops from both sides has raised fears of a confrontation. - Belarus OUT (Photo by Leonid Shcheglov / BELTA / AFP) / Belarus OUT (Photo by LEONID SHCHEGLOV/BELTA/AFP via Getty Images)

 «Декілька спроб силового перетину кордону мали місце неподалік Дубичів Церковних», – повідомила старша штабна хорунжа Евеліна Щепанська з Головної комендатури Прикордонної служби Польщі

За повідомленням Прикордонної служби Польщі, оприлюдненим 20 листопада, за попередню добу були здійснені 195 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Окрім цього, зафіксовано декілька спроб силового вторгнення на польську територію. У зв’язку з цим було затримано п’ятьох мігрантів, а щодо 82 осіб, котрі намагалися дістатися Польщі, видано постанови про видворення з території Республіки Польща.

«Декілька спроб силового перетину кордону мали місце неподалік Дубичів Церковних», – повідомила старша штабна хорунжа Евеліна Щепанська з Головної комендатури Прикордонної служби:

«Групи дуже агресивних мігрантів, з яких, за нашими підрахунками, найчисельніша складалася з близько 200 осіб, намагалися прорватися до Польщі. Всім цим спробам запобігли. Проте, на жаль, унаслідок цих подій постраждала жінка з приблизно восьмимісячною дитиною. Ми викликали карету швидкої допомоги. Жінку відвезли до лікарні в Гайнівці. Дитина, за симптомами, давилася, душилася, ймовірно тому, що проти польських службовців застосовувався сльозогінний газ».

Мігранти, що насамперед походять з Близького Сходу, звозяться режимом Аляксандра Лукашенки на східний кордон Польщі та намагаються його нелегально долати.

З початку року Прикордонна служба зафіксувала понад 34 тисячі спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону, з яких шість тисяч мали місце у листопаді.

Джерело: Polskie Radio

MIXADV

цікаве