Covid-19: Київ заходить у локдаун, лише 3 області України у “жовтій” зоні, 8 – “червоній”

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Показники епіднебезпеки Києва та 13 областей України через високий рівень госпіталізацій і завантаженість ліжок із киснем відповідають “помаранчевій” зоні карантину, 8 областей – “червоні” і лише 3 – “жовті”.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Зокрема, станом на 28 жовтня, до “червоної” зони епідемічної небезпеки увійшли: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська області.

У “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки перебувають: місто Київ, Волинська; Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області.

“Жовтими” наразі залишаються лише три області: Вінницька, Закарпатська та Кіровоградська.

У столиці показники госпіталізацій із коронавірусом і завантаженості ліжок з киснем уже три дні перевищують допустимі значення, а це – ознака для оголошення міста зоною з “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

З 30 жовтня 15 українських областей стануть “червоними” зонами поширення коронавірусу: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська, Херсонська, Рівненська, Миколаївська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська.

Київська влада очікує, що столиця за показниками підпадатиме під “червону” зону уже у найближчі дні, після чого Державна комісія ТЕБ та НС може посилити карантин у місті.

MIXADV

цікаве