Бюджет для лохів. Де, насправді, крадуть найбільше

У Telegram спокійно діють канали, які поширюють російську пропаганду, при цьому компанія ігнорує звернення Нацради та СБУ, – “слуга народу” Потураєв

29/03/2024 AA 0

Компанія Telegram ігнорує звернення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення чи СБУ щодо каналів у месенджері, які поширюють російську пропаганду. Про це заявив народний депутат, […]

Коли ми говоримо про те, чому у нас нічого не виходить і, найближчим часом нічого не вийде, ми маємо знати всього дві цифри з бюджету.

1. Бюджет складає 1 трильйон 277 мільярдів

2. Обслуговування боргу — 574 млрд грн (частина грошей буде взята із нових боргів, взятих у 2022 році).

Ми можемо тисячу разів говорити переможні реляції, але в бюджеті немає нічого, що створює нові бізнеси та нові гроші в майбутньому. Вся логіка бюджету — день простояти та ніч протриматися.

Ви спитаєте, чого там немає (соціалку я не беру)?

Там немає грошей на відновлення роботи хоча б одного НПЗ (якщо завтра Білорусь перекриває кордон, наша армія може зупинитися за 3-4 тижні (майже 70% дизеля — імпорт).

Там немає нічого про перехід на водневу енергетику, на яку ми змушені будемо перейти в наступні роки

Там немає нічого про онлайн освіту. Рекордні цифри на освітян — це про університет майбутнього Зеленського, а не про зміну системи.

Там немає нічого про науку, яка мала б стати драйвером бізнесів.

І там немає нічого для стимулювання власного виробника і локалізацію виробництва у нас.

І найголовніше: у нас ніхто не говорить про реструктуризацію боргу. Ви спитаєте, чому? Відповідь дуже проста: бюджет потрібен перш за все фінансовим спекулянтам. І він пишеться перш за все ними самими та під них самих. Борги потрібні їм, бо вони роблять їх значно багатшими.

А ми, лохи, бодаємося через те, дали плюс сто мільйонів на медицину чи ні. Головні спекуляції відбуваються навколо наших боргів. А ті 10%, які крадуть з доріг чи ковідного фонду, — це так, на булавки. А нам розповідають, що саме там і є наша проблема. Одним словом, лохам можна втюхати все, що завгодно.

MIXADV

цікаве