«Власна справа на селі» починає свою роботу

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

«Власна справа на селі» починає свою роботу

 

Серед найбільш гострих соціальних проблем сьогодення в молодіжному середовищі є безробіття серед молоді. І хоча, завдяки організаційним та практичним заходам з боку державних органів, громадських об’єднань рівень безробіття в  останні роки значно не збільшується, вона залишається на досить високому рівні.  Особливо  ця проблема  відчувається  в сільській місцевості,  де  на  одне  робоче  місце  претендує  25-28  молодих  людей. Для вирішення цього питання у 2017 року продовжиться реалізація проекту «Власна справа на селі», який допоможе створити   умови   для  розвитку  молодіжного  підприємництва  у  сільській  місцевості.

Проект «Власна справа на селі», що реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, сприяє  створенню  умов  для  розвитку  молодіжного  підприємництва  в  сільській  місцевості,  подолання  молодіжного  безробіття  та  розвиток  інфраструктури  села  шляхом  організаційно-методичної,  інформаційної, консультаційної  підтримки  молодіжної  підприємницької  ініціативи  на  селі.

 

Під час реалізації проекту буде проведена низка семінарів та семінарів-тренінгів, такі як:  семінар “Як розпочати власну справу в Україні” (м. Бердянськ), семінар  “Інформаційно-правове забезпечення малого бізнесу в сільській місцевості”(м. Пологи), семінари-тренінги “Власна справа в Україні” у  м. Вінниця та у м.Запоріжжя.

Крім того, під час реалізації проекту будуть створені  стаціонарні та мобільні консультаційні пункти з питань розвитку підприємницьких ініціатив  серед сільської молоді  у Запорізькій та Вінницькій областях.

Подібні проекти мають особливо велике значення для розвитку сільської місцевості.

Особлива увага – працевлаштування переміщених осіб. На сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні досягла кількості  1 042 100  осіб.

 

З огляду на інформацію на мапі внутрішньо переміщених осіб в Україні, опублікованій на офіційному сайті ООН у справах біженців, з цієї кількості 367,5 тис. зареєструвалися в Донецькій області та 129,5 тис. — у Луганській, які частково контролюють незаконні збройні формування. Також значна кількість зареєструвалася в сусідніх Харківській (136,9 тис.), Дніпропетровській (68,5 тис.) і Запорізькій (75,2 тис.) областях, а також у Києві (76,8 тис.) та Київській області (33,8 тис.).

 

Таким чином допомога у відкритті власної справи на селі сприятиме значному зменшенню соціальної напруги в суспільстві.

MIXADV

цікаве