Агента військової розвідки РФ затримали на Черкащині

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Контррозвідка СБУ викрила на Черкащині агента російської розвідки (ГУ Генштабу Збройних сил РФ). Зловмисника зловили під час отримання секретної інформації про склад артилерійських боєприпасів, повідомили в пресцентрі Служби безпеки України.

“Оперативники СБУ встановили, що мешканець Черкаської області був завербований російською спецслужбою на території РФ. Основне завдання, яке поставили перед українцем російські куратори, ‒ збір та передача інформації про військові стратегічні об’єкти. Щоб виконати вказівки російської розвідки, зловмисник намагався залучити до протиправної діяльності військовослужбовця Збройних Сил України”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік збирав інформацію про охорону, перелік та кількість боєприпасів на артилерійських складах регіону. Йому оголосили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада.

Нагадаємо, що ще одного завербованого ворожою розвідкою агента затримали менше місяця тому на Кіровоградщині. Чоловік за завданням російських кураторів збирав інформацію про місцевих посадовців та військовослужбовців. А саме – компрометуючі дані щодо них, а також відомості про їхні виїзди до РФ і тимчасово окупованих територій, наявність родинних зв’язків, майно тощо.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве