Російські війська з бойовою технікою перекидають до Білорусі. У Мінську пишуть – для навчань

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Російські війська з бойовою технікою перекидають до Білорусі. У Мінську пишуть – для навчань - Фото

Армія Росії (ілюстративне фото – МО РФ)

Сьогодні, 21 липня, в Білорусь почнуть прибувати перші ешелони з російськими солдатами та військовою технікою. Це, як пишуть у Міноборони країни, початок підготовки до Заходу-2021 – спільним стратегічним навчанням армій РФ і Білорусі.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Військові маневри на північ і схід від кордонів України пройдуть на полігонах двох країн 10-16 вересня.

Як уточнили в Мінську, майбутні навчання відбудуться із “застосуванням угруповань військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави”.

Раніше військово-політичне керівництво РФ заявляло, пише пропагандистське агентство ТАСС, що “в основу задуму навчань покладено один із можливих варіантів ескалації проти умовної держави”. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу говорив, що буде масово застосовуватися військова авіація.

Defence Express пише, що “планується особливу увагу приділити боротьбі з крилатими ракетами та БПЛА”; також військові “відпрацюють вогневий та радіоелектронний вплив на супротивника, застосування тактичних повітряних десантів, швидкий перехід від одного виду бойових дій до іншого і створення складної, динамічної обстановки”.

Фото: МО РФ

“Відверто атакувальна легенда навчань досить сильно контрастує зі звичайною “ширмою” у вигляді антитерористичних навчань”, – відзначили на українському ресурсі.

Експерти вважають, що Захід-2021 може стати “реальною відповіддю Росії на результати саміту Байден-Путін“, і не виключають, що після навчань частина військ РФ залишиться в Білорусі.

Директор російської програми Центру військово-морського аналізу аналітичного центру CNA Майкл Кофман вважає, пише Голос Америки, що кінцева мета навчань – відпрацювання нових комплексних сценаріїв військових дій (від регіональних до повномасштабних) проти сил НАТО “на основі динамічного стресового сценарію”.

ДОВІДКА. 9 серпня 2020-го в Білорусі пройшли вибори президента. Лукашенко оголосив про свою перемогу і “переможений проєкт Заходу“, жорстоко придушивши протести. Режим неприховано став союзником РФ і хоче відкрити рейси до окупованого росіянами Криму.
  • Навесні РФ зосередила ~100 000 військових і техніку вздовж кордону з Україною і в Криму. 22 квітня Кремль оголосив про “відведення військ до місць постійної дислокації”, однак значна їхня частина залишилася біля кордонів України.

MIXADV

цікаве