Концтабірний союз. Навіщо Кремль почав інтеграцію ОРДО з ОРЛО

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Одна з версій того, що відбувається, — цілком прагматична. І полягає вона в підготовці до виборів до російської Держдуми, що пройдуть 19 вересня

В огляді “ДС” — головні події за останні сім днів, що відбулися на території окупованих районів Донбасу

Парадний фасад “реінтеграції” всього ОРДЛО

На тижні, що минає, жителям захопленої Росією частини українських Донеччини і Луганщини були надані віртуальні докази виконання гучної обіцянки, даної недавно одночасно обома ватажками російських окупаційних адміністрацій в Донецьку і Луганську — відповідно Пушиліном і Пасічником. Мається на увазі відкриття горезвісного “кордону” між “народними республіками”, що закрили ще навесні 2020 р. через коронавірусну пандемію.

Уже в минулі вихідні на “прикордонному пункті” в окупованому Дебальцевому активно вели зйомки місцеві пропагандистські телеканали, що радісно розповідали на тлі таблички “Зона митного контролю” про неймовірні “покращення” при виїзді через шлагбаум в “ближнє зарубіжжя” вже сьогодні. Ну а до кінця поточного тижня, точніше в п’ятницю, кремлівські гауляйтери в ОРДЛО приготували своїм “підданим” взагалі епохальний сюрприз: так зване “ДП “Донецька залізниця” урочисто оголосило, що скоро, мовляв, відкриється “міжнародне” пасажирське залізничне сполучення.

Якщо ж говорити без пафосу, то мова йде всього лише про відновлення з 1 липня курсування “ОРДЛО-експреса” — електрички Ясинувата — Луганськ — Ясинувата. Плюс будуть продовжені маршрути проходження приміських поїздів Дебальцеве (ОРДО) — Луганськ і Дебальцеве — Родакове (ОРЛО), причому рух, як обіцяно, “буде здійснюватися щодня цілий рік”. Між іншим, до “російської весни” 2014 р. залізнична станція Ясинувата була найбільшою в Україні і щодня через неї слідувало близько 40 приміських поїздів у різних напрямках і стільки ж — пасажирських поїздів далекого прямування. Та й через станцію Дебальцеве курсували десятки електричок і поїздів.

“Два концтабори об’єднають?”

Утім, реакція людей, які живуть в окупації, на все це “світле майбутнє” виявилася дещо відмінною від трактувань пропагандистів. А якщо бути точним, то абсолютно протилежною — принаймні, в соцмережах спостерігалося відверте розчарування. Адже весь сенс для жителів окупованого Донецька і околиць у відкритті “кордону ЛНР” полягав у тому, що буде простіше виїжджати на контрольовані українським урядом території. Однак виявилося, що “громадянам ДНР” шлях у вільну Україну через КПВВ “Станиця Луганська” заказан, так як “влада ЛНР” пропускає через свій блокпост перед мостом над Сіверським Дінцем виключно володарів прописки в населених пунктах окупованої Луганщини. І що це значить, можна простежити по свіжій статистиці перетинів лінії розмежування за минулий тиждень, наданою українською Держприкордонслужбою.

“З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється тільки в “Станиці Луганській”. Пасажиропотік у ньому в порівнянні з минулим тижнем збільшився на 50%. Всього за тиждень цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України перетнуло 13 255 осіб, а на контрольовану територію — 12 702 людини. Навпаки КПВВ “Новотроїцьке” (на лінії зіткнення з ОРДО. — “ДС”) окупанти розблокують рух тільки для окремих громадян, двічі на тиждень — в понеділок і п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 780 осіб і 135 транспортних засобів “, — повідомили українські прикордонники.

Тому загальну думку жителів ОРДЛО щодо такої “інтеграції” можна спостерігати лише по одному яскравому соцмережевому висновку анонімного користувача: “Два концтабори об’єднають? Яка радість. У Кремлі дали команду на створення об’єднаної резервації, а значить, друзі, ми потрапили в російський капкан надовго”.

Причини для квазісоюзу

Так навіщо, власне, Кремль почав уявну інтеграцію ОРДО з ОРЛО? Є два пояснення і обидва — політичні.

Перша версія — досить конспірологічна, і полягає вона в тому, що в планах Путіна нібито створити на території ОРДЛО таку собі “конфедерацію”. Під назвою чи то “Новоросія” (в дуже усіченому форматі, адже до складу такого утворення спочатку планувалося включити не тільки всю територію Донецької та Луганської областей, а й Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську і Одеську області, але не вийшло), чи то “Союз народних республік” (що можна зробити в будь-який момент, але такий “СНР” у вигляді чисто механічного злиття двох квазіреспублік буде, перш за все, суперечити “Мінську”, а це — улюблений коник Кремля в будь-якому форматі переговорного процесу).

Зате друга версія квазісоюзу всього ОРДЛО — цілком прагматична. І полягає вона в підготовці до виборів до російської Держдуми, що пройдуть 19 вересня. “В окупованому РФ Донбасі повним ходом йде передвиборча кампанія, ось тільки для приїжджих політтехнологів, артистів, агітаторів і інших учасників стає незручно здійснювати поїздки в Донецьк і Луганськ через РФ. З Луганська до Донецька відстань становить 168 км, але якщо враховувати внутрішні правила окупантів, то їхати необхідно тільки через РФ (Ростовська обл.), даний фактор збільшує кількість витраченого часу на дорогу”, — пояснив кремлівську логіку в одному зі своїх блогів засновник громадської організації “Східна правозахисна група” Павло Лисянський.

При цьому в передвиборчій стратегії путінської “Єдиної Росії” ОРДЛО займає особливе місце — тут ідеальна зона для будь-яких фальсифікацій виборів. Адже не дарма ж в окупованих районах Донеччини та Луганщини настільки масово видавалися російські паспорти, що мають на руках ті, які живуть в окупації, за оцінками секретаря РНБО Олексія Данілова, — вже 630 тис. А при бажанні російську статистику “паспортизації” ОРДЛО можна до осені довести і до мільйона. Хто перевірить? Ніхто, але цілий мільйон додаткових голосів, які можна мало не автоматично заносити до протоколу ЦВК РФ, на дорозі не валяється.

MIXADV

цікаве