Рада призначила мільйонера Галущенка міністром енергетики

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Zmievskaya thermal power station. The company Centrenergo. Kharkiv region. Ukraine.

Верховна Рада підтримала призначення віцепрезидента «Енергоатома» Германа Галущенка міністром енергетики.

За відповідне рішення проголосували 305 депутатів.

Як повідомлялося, представники партії «Слуга народу» ще 22 квітня обговорили його кандидатуру на посаду міністра енергетики. Пізніше, 26 квітня, фракція почала збирати підписи за призначення Галущенка. А через два дні підтримав його і Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Галущенко є віцепрезидентом НАЕК «Енергоатом» з травня 2020 року. У 2013-2014 роках він вже працював у цій компанії на посаді виконавчого директора з правового забезпечення.

Також Галущенко працював в органах прокуратури, Міністерстві закордонних справ. Обіймав посади заступника керівника департаменту Секретаріату (Адміністрації) Президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції.

Новопризначений міністр енергетики Герман Галущенко задекларував 5,145 млн гривень доходів за минулий рік, найбільшу частку з яких склали гонорари від Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті.

Про це свідчать дані декларації Галущенка.

Зокрема, новопризначений міністр отримав від Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті гонорари у розмірі 3,135 млн гривень. Зарплата Галущенка в Енергоатомі склала 1,787 млн гривень, також він отримав за сумісництвом 222,7 тис. гривень зарплати від КНУ імені Тараса Шевченка.

Дружина Галущенка Ольга Богданова отримала минулого року 643,1 тис. гривень доходу від підприємницької діяльності, 61,4 тис. гривень зарплати у компанії «Простір 86» та 23 гривні процентів.

Галущенко тримає готівкою 152 тис. доларів, має на рахунках 855,3 тис. гривень, 112,6 тис. доларів і 14 євро. Його дружина має 180 тис. доларів готівкою і 29,7 тис. гривень на рахунках.

У власності новопризначеного міністра знаходиться будинок площею 319,7 кв. м та 3 земельні ділянки (1885 кв. м, 2112 кв. м та 927 кв. м) у Київській області, квартира площею 45,5 кв. м у Києві. Також Галущенко має у спільній власності з громадянином Ігорем Станівим квартиру площею 64,3 кв. м у Києві. Ольга Богданова має у спільній власності з матір’ю квартиру в Києві площею 63,5 кв. м.

Галущенко має право користування автомобілем Mercedes GLS-350 2017 року випуску, його дружина – право користування автомобілем Land Rover 2018 року випуску.

Ользі Богдановій належить 100% статутного капіталу компанії «Простір 86». Також вона має право інтелектуальної власності на знак для товарів та послуг №171378 (у співвласності).

Галущенко є членом низки громадських об’єднань: «Врятуй дитину» (член правління), «Адвокат захисника Вітчизни» (член координаційної ради), «Центр психологічної реабілітації та адаптації», «Аналітичний центр «Партнерство заради правди», «Інститут безпеки дорожнього руху» (член наглядової ради), «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі», «Гідність патріотів» та «Партнерство національної єдності».

«Аргумент»

MIXADV

цікаве