$1 млн на рік: СБУ викрила незаконне зарахування іноземних студентів до медичного вишу

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Служба безпеки України задокументувала протиправний механізм оформлення іноземних студентів до приватного українського медичного вишу. Вартість “послуг” становила $3000. Щороку його студентами ставало понад 300 іноземців.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори діяли у змові з чиновниками держпідприємства у сфері освіти.

Структура здійснює супровід іноземних студентів, влаштовуючи охочих у навчальні заклади в різних регіонах країни.

Оформлення до медичного вишу коштувало в середньому 3000 доларів США. “Пакет послуг” передбачав відсутність обов’язкової подачі відповідних документів і складання іспитів.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків у службових приміщеннях державного підприємства та одного з вишів, а також отримали тимчасові доступи до документів, що підтверджують протиправне зарахування абітурієнтів.

Під час слідчих дій фігуранти кримінального провадження намагалися знищити документацію, що могла бути використана у суді.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури м. Києва.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве