Всеукраїнський пленер «Без меж» – в Запоріжжі!

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

У вересні в Запоріжжя проходив всеукраїнський  пленер   «Без меж» , який мав на меті   показати  Запоріжжя, як рекреаційно-привабливий регіон України.

 Учасники пленерумолоді та провідні художники, викладачі освітніх художніх закладів  з різних міст України: Києва,  Жовті Води, Чернігова, Харкова, Слов’янська, Запоріжжя.

Серед учасників були  і вихованці художніх шкіл,  і члени Національної спілки художників України, які  проводили   майстер-класи  для  запорізької творчої молоді.

Протягом пленеру   кожен художник написав майже десяток  етюдів  з чудовими ландшафтами  легендарного острова Хортиця.

 

Василь Легкий, викладач  Національної художньої академії України, учасник пленеру( Київ): « Я вперше в Запоріжжі.  У моєї уві   воно  завжди було сіре індустріальне русифіковане бездуховне місто. Але коли ми працювали біля музею «Козацька січ» я побачив, що  запоріжці  цікавляться мистецтвом, з повагою відносяться  до роботи художників. Приємно було працювати з місцевими  дітьми – вони мають потенціал, який треба постійно розвивати»

Ярослав Милосердний, член Спілки художників України, учасник пленеру (м. Жовті Води): «  Я вражений красою Хортиці: ці глибокі байраки,  суворі скелі,   могутній Дніпро. Не дарма тут зупинились  запорожці.  Добре, що відродилась історія козацтва на Хортиці –  саме тут її  серце.   На острів хочеться повернутися  і  щось знову писати, писати і писати».

Анастасія  Костенко, учасниця  пленеру  ( Слов’янськ ,Донецька обл.): « Я ще тільки навчаюсь у художній школі,  приїхати сюди  запропонував мій вчитель Олександр Чорний.  Для мене це перший пленер, де я можу працювати кілька днів поруч з професіоналами. Я рада, що вони допомагають мені писати етюди, показують нову техніку, підказують і розказують свої таємниці.  За тиждень я пройшла більшу школу, ніж на звичайному навчанні. Це була ля мене дуже плідна школа з яскравими враженнями ».

Після проведення пленеру картини будуть  передані  Національному заповіднику «Хортиця»  (на базі якого проводився  захід) та   Донецькому обласному художньому музею (м. Дружківка) для поповнені фондової колекції  музею- переселенця.

Організатори заходу:  Міністерство молоді і спорту України. ГО «Лідерство. Молодь. Новацій».

MIXADV

цікаве