Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в початку бойових дій

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Міноборони Азербайджану заявило, що збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії «уздовж всієї лінії фронту», а також прикордонні населені пункти з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру. Серед мирного населення є вбиті і поранені, інформація про втрати і поранених уточнюється. Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що атаку почали військові Азербайджану.

Як повідомили в прес-службі Міністерства оборони Азербайджану, війська роблять відповідні заходи «з метою припинення цієї провокації супротивника і забезпечення безпеки цивільного населення».

Нікол Пашинян написав в Facebook, що «противник атакував» Нагорний Карабах. «Армія оборони успішно чинить опір атаці. Ситуація знаходиться в оперативній розробці, інформація буде узагальнюватися і передаватися в міру необхідності», – йдеться в його повідомленні.

Прес-секретар президента невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Ваграм Погосян також заявив про обстріл Степанакерта з боку Азербайджану. Він зазначив, що «відповідь буде відповідною». «Сьогодні рано вранці противник перейшов в активний наступ на всій лінії зіткнення. Обстрілу піддаються і мирні населені пункти, в тому числі столиця Степанакерт. Ми закликаємо населення сховатися», – йдеться в його повідомленні в Facebook.

Пізніше обидві сторони конфлікту повідомили про знищення сил противника.

Азербайджан щодня публікує повідомлення про порушення припинення вогню з боку Вірменії, однак про заходи у відповідь раніше не повідомлялося.

Нагадаємо, 20 вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв відзначив концентрацію збройних сил Вірменії на лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту і назвав це підготовкою до війни з боку Єревана. Він також звинуватив Єреван в провокуванні сутичок на кордоні двох країн в липні цього року.

Обстріли на вірмено-азербайджанському кордоні тривали з 12 по 16 липня 2020 року. З обох сторін були загиблі. В ескалації конфлікту Баку і Єреван звинуватили один одного. Для врегулювання конфлікту був введений режим припинення вогню.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве