Сотні хасидів намагаються прорватися в Україну з Білорусі

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Паломники-хасиди намагаються потрапити в Україну з Білорусі через КПП в Чернігівській області, незважаючи на заборону на в’їзд в Україну для іноземних громадян

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України, передає “ДС”.

На кордон прибув глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко і зустрівся з паломниками-хасидами. Він сказав іноземним громадянам, що Кабінет міністрів заборонив вʼїзд в Україну.

“(Дейнеко) зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону. Також Голова відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону”, — йдеться в повідомленні.

За даними білоруського видання “БЕЛТА”, на території прикордонних районів знаходяться понад 1,5 тисячі хасидів.

Як повідомляла “ДС”, раніше мер Умані Олександр Цебрій повідомив, що у шести хасидів, які приїхали до міста, виявили коронавірус.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що всі паломники, які прибули в Умань на святкування єврейського Нового року до введення заборони на вʼїзд в Україну для іноземців, пройдуть тест на коронавірус.

MIXADV

цікаве