Україна за своєю природою і суттю є імперією

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Україна за своєю природою і суттю є імперією, хоча на перший погляд таке твердження може видатись дивним.
Якщо виходити з того, що імперія це багатонаціональне державне утворення, де є домінуюча нація і єдиний політичний центр, то Україна цілком попадає під таке визначення.
Звісно, що тут можна сперечатись і теоретизувати, але суть від цього не змінюється.
За даними останнього перепису населення в Україні проживає більше 75% українців. На другому місці ідуть росіяни,а всього на території нашої країни проживає 130 народностей і націй .
Враховуючи те, що Україна не є мононаціональною, то і принципи управління нею мають бути відповідними.

Якщо виходити з того,що українці є домінуючою нацією, а Київ є політичним , економічним і фінансовим центром держави, то і вся система державного управління має вибудовуватись з врахуванням цих фактичних і юридичних обставин.
Для забезпечення ефективного державного управління , в першу чергу, виникає необхідність запровадження єдиної державної мови. Її мають розуміти всі мешканці України, а кожен державний службовець має володіти нею досконально.
Враховуючи те, що на території України проживає абсолютна більшість українців, то, виходячи з прагматичних міркувань , очевидним є те, що єдиною державною мовою в Україні має бути українська.
Тепер щодо управління територіями з компактним проживанням національних меншин.
Знову повертаємось до необхідності знання представниками цих народів і націй державної мови.
Люди, якими управляють, мають розуміти мову тих, які управляють . Це аксіома і без цього не може бути ніякого управління . Особливо важливо враховувати цей факт при організації державного управління в країні де проживає 130 народів і націй.
Тепер щодо кадрової політики.
Центральний уряд має постійно дбати про те, щоб кращі національні кадри залучались до системи державного управління. Тут потрібно мотивувати людей для того щоб вони йшли на державну службу і звісно, що тут також має бути і ретельний кадровий відбір.
Потрібно зробити так , щоб був надійний зв’язок між центром і регіонами. Люди мають знати, що Україна -це їх рідна держава , яка завжди і у всьому їх може захистити.

В кінцевому результаті це має сприяти національній єдності і тоді не буде ніяких проблем із сепаратизмом.
Враховуючи той факт,що Україна не є мононаціональною державою,то і принципи управління нею мають бути відповідними, схожими на ті,які використовуються при управлінні імперією.
Наступна публікація буде про те , як управляти імперією з врахуванням наших національних особливостей , історії і сучасних геополітичних розкладів у міжнародній політиці.
Олег Березюк,Інститут глобальної політики і права

MIXADV

цікаве