Расмуссен пояснив, як закінчити війну на Донбасі та повернути Крим

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

Припинити війну на Донбасі може лише глава країни-агресора Володимир Путін, а Захід повинен і далі чинити на нього тиск.

З такою заявою виступив колишній генсек НАТО, датський політик Андрес Фог Расмуссен в рамках телемарафону “Мир і війна”, передає НВ.

“Якщо Україна припинить війну, то України більше не буде. Якщо Путін припинить війну, то більше не буде війни. І це так і є. Так просто. Будь-хто, хто любить свободу, повинен підтримувати Україну. Тому що підтримка для України – це підтримка нашої власної волі, і наша робота – змінити розрахунки Путіна за допомогою єдиної мови, який він розуміє.

Це мова сили. Якщо ми будемо надавати Путіну якесь послаблення, то це тільки заохочувати його і інших автократів пригнічувати і здійснювати агресію”, – заявив він.

Расмуссен нагадав про долю Естонії, Латвії та Литви, які в минулому столітті також були анексовані Росією.

“Через 75 років після того, як ми отримали велику перемогу проти тиранії, боротьба за свободу насправді тільки почалася”, – додав політик, закликавши США і Європу “стояти завжди разом”.

MIXADV

цікаве