Дива науки: COVID-19 можна лікувати канабісом

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Канадські вчені стверджують, що зробили величезний прорив в пошуках методів профілактики і лікування коронавірусу

Як пише британський таблоїд Mirrow, нещодавно вчені з Університету Летбридж (Канада) повідомили, що виявили сильні сорти канабісу, за допомогою яких можна здійснювати профілактику і лікування COVID-19.Експериментатори припускають, що, напевно, особливі властивості цих сортів впливають на рецептори ACE2, з якими зв’язується цей вірус і використовує в якості воріт в людський організм.

Новина вже отримала широкий резонанс в канадських засобах масової інформації. Один з дослідників, Ольга Ковальчук, емігрантка з українського Івана-Франківська, виступаючи на телевізійному каналі CTV News, не змогла стримати емоцій: «Спочатку ми були абсолютно приголомшені, а потім ми відчули, що по-справжньому щасливі».

Зазначимо, що пані Ковальчук є професором і автором 120 рецензованих наукових статей. В основному, вона спеціалізується в питаннях онкології.

Читайте: Велична елегантність. MERCEDES-BENZ GLE 

Вчені стверджують, що конопля може зменшити кількість точок проникнення вірусу в організм на 70%.

В інтерв’ю місцевій щоденній газеті The Calgary Herald біолог Ігорь Ковальчук зазначив, що тепер у людства є більше шансів на успіх в боротьбі із захворюванням: «Наша робота може мати величезний вплив. Ліків, здатних знизити активність збудника на 70-80%, поки не так багато».

Дослідники визнають, що додаткові дослідження необхідні. Але на даному етапі канабіс вже може бути використаний для розробки профілактичних методів лікування «в формі засобів для полоскання рота або горла».

«Хоча найбільш ефективні екстракти вимагають подальшої широкомасштабної перевірки, наше дослідження має вирішальне значення для майбутнього аналізу впливу медичної канабісу на COVID-19», – стверджують Ковальчуки.

MIXADV

цікаве