Вибухи у Калинівці: мешканці вказали на дивні спостереження напередодні

  в Новини/Соціальна правда

 

 

Місцеві жителі Калинівки, де сталася масштабна пожежа на військових складах, розповіли що незадовго до інциденту, поблизу складів зауважили квадрокоптери.

Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на Сегодня.

Вінницький водій Олександр Катрук, який допомагав евакуювати жителів Калинівки, що опинилися під бомбардуванням, розповів, що разом з активістами допоміг вивезти з-під бомбардування паралізовану жінку, родичі якої в цей час перебували за кордоном, підбирав по дорозі і просто незнайомих людей.

“Вийшло зробити дві ходки. Я забирав людей з блокпосту, куди їх привозив інший транспорт. До речі, коли віз одну сім’ю, ці люди розповіли мені, що бачили, як напередодні вибуху неподалік від складів на протязі декількох годин літали квадрокоптери. Це насторожує”, – розповів Олександр.

Військова прокуратура Центрального регіону відкрила кримінальне провадження за фактом НП, підозрюючи, що сталася диверсія. Такої ж версії дотримуються і в керівництві вінницьких рятувальників. А силовики не виключають, що диверсантом міг виявитися хтось, хто працював під прикриттям.

“З урахуванням того, що днями були зливи, то пожежонебезпечної ситуації точно не було. Ходять чутки, що в цей день пастухи чули біля складів шум моторів нібито від квадрокоптера. Тому поки що можна лише припустити, що причиною вибуху стало втручання ззовні”, – розповіли вінницькі пожежники.

Ми розшукали одного з колишніх військовослужбовців арсеналу. Він каже, що прохід на територію, де стався вибух, з сірниками, сигаретами і навіть мобільними телефонами був заборонений.

“Тому малоймовірно, що НП сталася через недопалок, як пишуть в інтернеті. Що стосується квадрокоптера, то знаю, що проти них були спроби вживати заходів. Тобто створювалася спеціальна оборона. Але чи закінчили це робити – неясно”, – сказав екс-службовець складу.

Нагадаємо, глава фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко висловила переконання, що вибухи, які трапилися на складі у Калиновці під Вінницею у вівторок, 26 вересня, далеко не випадковість.

Нагадаємо, в Калинівці, що за 20 км від Вінниці, сталася масштабна пожежа на складах боєприпасів, що спричинила вибухи. На складах із боєприпасами гасять пожежу 700 ліквідаторів, перекрито шляхи.

Вибух, який стався у вівторок на складі боєприпасів в Калинівці під Вінницею – це військова катастрофа, відповідальність за яку повинні понести Глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів. Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук написав член колегії МВС, екс-радник Арсена Авакова, нардеп від “Народного фронту” Антон Геращенко.

Радник міністра внітрішніх справ Зорян Шкіряк назвав вибухи, що сталися на військових складах у Калинівці Вінницької області, ворожою російською диверсією, здійсненою за прямим наказом Путіна.

Також  відомий журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook, що ці склади були атаковані. При цьому він підкреслив, що після Балаклеї арсенал у Калинівці є найбільшим складом ЗСУ. І також закликав владу нарешті вирішити проблему з розміщенням боєприпасів.

Військовий експерт Олег Жданов звернув увагу на те, що пожежа і вибухи в Калинівці схожі на ті, які раніше сталися  в Балаклії. Тому заявив, що за цією трагедією може стояти банальна недбалість військових.

У свою чергу, Кабінет міністрів України виділив 100 млн грн для ліквідації наслідків вибухів та пожежі на складі боєприпасів під Калинівкою Вінницької області, яка сталася вчора. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 27 вересня.

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply