Росія пропонує “гумконвой” у центр Києва. Чудова ідея (ні)

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Чекайте в наступних серіях огляду російської дезінформації зворушливу історію про те, як добра Росія хотіла допомогти нещасним православним святим, але злочинна українська влада не дозволила (сподіваємося, не дозволить).

Пропозиція Росії доставити так званий “гуманітарний конвой” у Києво-Печерську лавру є частиною спланованої спецоперації. Якщо влада України погодиться на цю провокацію, це буде зрадою національних інтересів держави.

“Росія хоче доставити “гумконвой” Києво-Печерській лаврі через захворювання попів Московського патріархату на короновірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно “натягнуту на вовка шкуру вівці”, – переконана депутатка Ірина Фріз.

“Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на великодні свята до їхніх храмів. Фото зі Святогірської та Почаївської лаври у великодні дні є доказом того, що порушувались не лише карантині заходи, а й те, що таким чином Кремлем через московську церкву в Україні проводилась спецоперація на наших теренах”, – нагадує Фріз.

Дивіться наш огляд про те, як РПЦ в Україні намагалася поширити вірус.

колаж з фейсбук-сторінки Іри Стасюк
колаж з фейсбук-сторінки Іри Стасюк

Лана Самохвалова для Укрінформу пропонує також згадати так звану гуманітарну допомогу Росії для Італії – котра виявилася нічим іншим, як піар-операцією. Хоча, можливо, все ж дечим іще:

La Stampa: російський “коронавірусний гумконвой” в Італію – насправді розвідка, а не допомога (ФОТО)

Як відомо, спочатку з проханням про допомогу звернулася братія монастиря. А через кілька днів уповноважена з прав людини омбудсменка РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу Людмилу Денисову допомогти з доставкою в Лавру гуманітарного вантажу від російських «віруючих». Більше того, інформація подавалася так, що нібито український уряд на біди Лаври не реагує.

Сама постановка питання вже містила оцінку, мовляв, Україна не доглядає за ченцями. Хоча братія і ченці Лаври лікувалися і лікуються в тій самій Олександрівської лікарні, де й наша політична еліта – ті ж народні депутати.

MIXADV

цікаве