Саакашвілі на зустрічі з депутатами “Слуги народу” говорив дуже багато правильних речей, – нардеп

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Колишній президент Грузії та екс-керівник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі на зустрічі з депутатами фракції “Слуга народу” говорив дуже багато правильних речей про реформування країни.

Про це зазначив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції “Слуга народу” Микита Потураєв.

“Саакашвілі говорив дуже багато правильних речей – у багатьох ситуаціях треба філософію змінювати. З його промови проілюструю, тому що дуже наочно. Його запитали, чи підтримує він звільнення керівників митниці і податкової Нефьодова та Верланова, на що він відповів:

“Дивіться, це не має жодного значення. Ви можете поміняти Нефьодова і Верланова на когось іншого, а потім ще раз і ще раз – і у вас нічого не зміниться, тому що у вас філософія стара. Я реформу митниці здійснював тричі, перші два рази провально – у нас нічого не вийшло. Митників двічі тотально звільняли, практично всіх, і нічого не виходило. Начальника митниці чотири рази змінював – нічого не виходило, доки ми не зрозуміли, що не має значення, за скільки товар перетнув кордон, має значення – за скільки його було продано. І якщо ти завіз товар за гривню – о’кей, але потім тебе впіймали, що його було продано за 20 гривень, – ти більше не завезеш нічого. І коли ми це зрозуміли – у нас усе вийшло”, – розповів Потураєв в інтерв’ю “Інтерфакс”.

Депутат також розповів, що Саакашвілі є прибічником об’єднання митниці та податкової.

“До речі, Саакашвілі говорив, що за такої філософії митницю та податкову треба об’єднувати, тому що це те саме: і те, і те – податки. Тільки одні стягують на кордоні, а другі – усередині країни. Навіщо тоді два органи?”, – розповів заступник голови комітету.

Голова фракції “СН” Арахамія каже, що для Саакашвілі знайшли інший формат роботи.

MIXADV

цікаве