Кораблі українських ВМС в Азовському морі досягли пункту призначення: емоційне підтвердження ЗСУ

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Українські військові кораблі досягнули пункту призначення
Українські військові кораблі досягнули пункту призначення / фото з соціальних мереж

Українські військові кораблі, які пройшли через контрольовану окупантами Керченську протоку, прибули до місця призначення.

Про це повідомив речник ЗСУ ВМС Тарас Чмут на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Як українські кораблі пройшли через керченську протоку: детальний опис ризикованої операції

Дійшли! Вітаю флот із цією важливою подією!
– емоційно написав речник.

Зазначимо, що йдеться про пошуково-рятувальне судно A500 “Донбас” та морський буксир A830 “Корець”.

До слова, досі порт прибуття тримають у таємниці.

Нагадаємо, 20 вересня українські військові судна вирушили з операцією із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі.
22 вересня так зване “Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії у Криму” заявило, що два кораблі Військово-морських сил України – корабель управління “Донбас” і буксир “Корець” – увійшли до виняткової економічної зони РФ біля берегів Криму, відтак їх супроводжують судна берегової охорони. Як підкреслювали російські прикордонники, “супровід здійснювався на безпечній відстані”.

Згодом стало відомо, що судна вирушили із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі у четвер, 20 вересня, та мають здійснити прохід з Чорного у Азовське море через контрольовану агресором Керченську протоку.

Додамо, що кінцевою точкою суден стане Бердянськ, де вони повинні стати основою флотського угруповання нової військово-морської бази України в Азовському морі.

MIXADV

цікаве