Свавілля чи просте виконання обов’язків правоохоронців Кропивницького?

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

 

Сьогодні, 19 вересня, у Кропивницькому виникла ситуація, що неабияк обурила та активізувала громадськість.

На територію Кіровоградського іподрому «КСК Княжий двір» близько 11.00 з перевіркою увірвалися працівники УЗЕ (Управління захисту економіки) та працівники держгеокадастру. Жодних документів, які б засвідчували особи перевіряючих та відповідних наказівпродемонстровано не було. За словами директора іподрому, пані Вікторії, перевірка почала здійснюватися не санкціоновано.

Правоохоронці натомість залишили периметр іподрому і стали чекати неподалік, поки їм привезуть необхідні накази. Близько 13.00 документи все-таки були на руках:

 

Причиною такої поспішної перевірки виявилася підозра в тому, що землі «КСК Княжого двору» та ТОВ «Промагропостач», котрі наразі знаходяться в суборенді, використовуються не за цільовим призначенням. Там нібито здійснюються посіви сільськогосподарських культур.

Працівники УЗЕ продемонстрували усі необхідні дозволи, але вже потім. Справа в тому, що на момент початку перевірки і входження на територію «КСК Княжого двору» ніяких наказів вони не мали. А це, в свою чергу, також можна вважати порушенням закону.

«Всьому виною суто людський фактор. Ми просто забули з собою взяти документи», – зазначив представник УЗЕ.

Натомість громадськість висловлює зовсім інші припущення стосовно даної ситуації та й поведінки правоохоронців загалом.

Пані Вікторія, директор іподрому, була змушена викликати патрульну поліцію для того, аби вони зафіксували цей випадок. Сама ж оформила відповідну заяву й розповіла наступне:

«Вони увірвалися на територію іподрому. Нічого не пояснивши, відштовхнули нашого співробітника. Почали обходити територію. Начебто з якоюсь перевіркою. Документи мені показати відмовились. Була вимушена залучати на допомогу всіх небайдужих людей»

Відомий письменник М.Булгаков стверджував: факти – річ вперта. А тим більше, закон, який мають уособлювати представники правоохоронних органів. Порушуючи певні норми та процедурні дії, вони можуть викликати згодом недовіру в суспільстві. Сподіваємося, що цей випадок – лише звичайна випадковість і подібних ексцесів більше повторюватися не буде. Будь-яка діяльність, а особливо правоохоронна, має відбуватися виключно в правовій площині.

Лідія Чайка – журналістЛідія Чайка - журналіст

MIXADV

цікаве