Під Кропивницьким  за спинами АТОшників підприємець-пройдисвіт намагається прибрати до рук землі гірничого відводу місцевого кар’єру

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Нібито АТОшники, насправді за спинами яких стоїть місцевий латифундист Цатурян, вже третій рік намагаються отримати земельні ділянки у власність, що виділені більше десяти років тому під гірничий відвід місцевому кар’єру.

 

Сьогодні, 16 серпня, відбулося засідання сесії Соколівської селищної ради, на якому мали розглянути остаточне питання реєстрації земельних ділянок для ведення сільськогосподарського господарства. Хоча під телекамери  “5 каналу” місцева голова громади стверджує, що цією землею громада не розпоряджається.

АТОшники, а їх одинадцять, як це не дивно, з різних куточків України, вже третій рік нібито  намагаються отримати ці ділянки у власність, а місцевий кар’єр, якому цю землю десять років тому районна рада виділила під гірничий відвід, нібито  заважає цьому різними засобами. Поки тривають суди, земля самозахопленням оброблялася місцевим підприємцем Цатуряном, сплати податків місцевій ОТГ.

Лишилося ніби офіційно визнати право демобілізованих бійців простим голосуванням депутатів ОТГ. Земельна комісія ніби підтримала  права АТОшників, якими і  “близько не пахне”. Не маючи на руках кадастрових номерів та рішення судів, навесні 2018 року АТОшники нібито попросили місцевого фермера Цатуряна засіяти “свою землю”, сподіваючись на швидке вирішення свого питання. А справі вже йде третій рік…

Після початку сесії представники місцевого кар’єру повідомили депутатів, що вчора, 15 серпня, Кіровський районний суд у Кропивницькому арештував цю землю у зв’язку із кримінальним провадженням щодо незаконної її обробки. АТОшники нібито мають намір оскаржувати рішення Кіровського райсуду в апеляційній інстанції.

ВАТ «Кіровоградський кар’єр» подав позов на управління держкадастру області стосовно оформлення згаданих вище земельних ділянок, і справа вже кілька місяців розглядається у обласному господарському суді. Проти керівників згаданого кар’єру підприємець Цатурян замовив та розгорнув компанію обливання брудом у місцевих продажних ЗМІ. Але такі недружні стосунки він має з багатьма фермерами району, яких витісняє з оброблюваних ними земель у третині сільрад району.

Влада району поки що  удавано зображує нейтралітет, а згаданий Цатурян поки що прикривається депутатським мандатом райради від партії “Наш край”, що є тимчасовою схованкою екс-регіоналів.

MIXADV

цікаве